fbpx
Finanțe Stiri

Investitorii straini au o noua conducere2 min

09/06/2016 2 min read

author:

Investitorii straini au o noua conducere2 min

Reading Time: 2 minute
Eric Stab
Eric Stab

Board-ul Consiliului Investitorilor Straini – FIC a ales in data de 7 iunie 2016 cei patru membri ai conducerii executive: presedintele, doi vicepresedinţi si trezorierul.

In ultimii aproape 20 de ani, FIC a lucrat indeaproape cu autoritaţile romane pentru a pune bazele unui mediu investiţional atractiv si pentru a crea premizele unei cresteri economice sustenabile. Presedintele FIC impreuna cu membrii noului board vor continua acest efort, arata asociatia, intr-un comunicat de presa.

Conducerea executiva a FIC, cu mandat pana in mai 2017, va fi urmatoarea:

Presedinte FIC – Eric Stab, Presedinte & CEO ENGIE Romania, Presedinte ENGIE Romania si Polonia

Vicepresedinte FIC – Daniel Anghel, Partener Taxe, PricewaterhouseCoopers

Vicepresedinte FIC – Mihai Bogza, Presedinte Consiliul de administratie, Bancpost

Trezorier FIC – Farrukh Khan, Partener Coordonator– Serviciul de audit si evaluare a riscului, Deloitte Romania

Aflat la al doilea mandat, Eric Stab a reiterat obiectivele FIC de a contribui la imbunataţirea mediului afaceri si la cresterea economica in beneficiul intregii societaţii romanesti.

“In aceasta perioada noi credem ca Romania se afla intr-un moment important al dezvoltarii sale. In cei 26 de ani care au trecut de la caderea regimului comunist, Romania s-a angajat pe un drum ambitios catre o piata libera functionala si integrarea in comunitatea Euro-Atlantica. Romania este astazi o economie de piata, membra a NATO si Uniunii Europene. Apartenenta la aceste structuri impune Romaniei ambitii suplimentare care sa aduca un nivel de bunastare si prosperitate fara precedent pentru romani”, a declarat Eric Stab.

Presedintele FIC spune ca cetatenii si societatea civila, impreuna cu clasa politica si mediul de afaceri, trebuie sa se uneasca in jurul unui proiect de ţara ambitios, menit sa recupereze decalajul de dezvoltare dintre Romania si alte ţari din UE. “Noi credem cu tarie ca daca Romania va reusi sa construiasca o infrastructura extinsa si moderna, sa-si motiveze oamenii sai dinamici si calificati si sa-si foloseasca inteligent si eficient resursele, cresterea economica va depasi asteptarile statistice si se va traduce in bunastare pentru toata lumea. Incepand cu acest mandat si in anii ce vor urma, FIC va lucra cu perseverenta la atingerea acestui obiectiv, impreuna cu toti cei care-l impartasesc si care au aspiraţii similare pentru Romania”, a spus Eric Stab.

FIC a ales in data de 10 mai 2016, un nou Comitet Director. Potrivit actului constitutiv al asociaţiei, mandatul Comitetului este de un an, intre cele doua Adunari Generale ale organizaţiei.

Consiliul Investitorilor Straini – FIC numara in prezent 124 de companii membre, ale caror investitii cumulate reprezinta in jur de 35 miliarde euro, adica aproape doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate in Romania din 1990 pana in prezent.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *