BizRemote by certSIGN Stiri

Izolarea crește violența domestică

30 mart. 2020 2 min

Izolarea crește violența domestică

Reading Time: 2 minute

Izolarea și carantina au dus la sporirea actelor de violență domestică în numeroase țări. Rata violenţei domestice a crescut cu peste 30% în Franţa, de când ţara a intrat în carantină, pentru contracararea răspândirii pandemiei de coronavirus, a anunțat Ministerul de Interne, citat de EuroNews.

Ministrul de interne, Christophe Castaner, a arătat într-un interviu televizat că reclamaţiile de violenţă domestică au devenit cu 32% mai frecvente în „zona de jurisdicţie a jandarmeriei” (include doar orașele cu peste 2.000 de locuitori) şi cu 36%, în Paris. Carantina a forţat oamenii să stea acasă, ceea ce a mărit riscul pentru victimele abuzului domestic. Castaner a precizat că vor fi implementate noi măsuri pentru a permite victimelor să ceară ajutor, pe durata carantinei. Victimele vor putea să ceară ajutor la farmacii, a spus Castaner.

Și Poliția britanică a avertizat că numărul victimelor abuzurilor domestice  va crește din cauza carantinei și a izolării. „Sunt vremuri fără precedent; niciodată nu am văzut astfel de măsuri impuse de guvern privind statul acasă. În timp ce combaterea răspândirii Coronavirusului este bineînțeles necesară, aceasta pune desigur unele persoane într-o poziție foarte vulnerabilă”, a spus Lucy Batchelor, șefa departamentului abuzuri domestice din Leicestershire. „Cu situația actuală, suntem conștienți cu acuitate de riscurile aflării în aceeași casă cu o persoană abuzivă pentru o perioadă lungă de timp”, a adăugat ea.

Se estimează că 1,6 milioane de femei și 786.000 de bărbați au suferit abuzuri domestice în Anglia și Țara Galilor în anul care încheiat în martie 2019, potrivit Office for National Statistics, citat de RFI.

Organizația de caritate Women’s Aid a publicat sfaturi privind siguranța, care includ păstrarea în permanență a unui telefon mobil. „Victimele ne spun că se simt nesigure în perspectiva de a fi izolate în casă cu agresorul lor. Unele servicii de asistență locală din comunitate pot fi suspendate temporar. Aceasta înseamnă că unele victime se vor simți deosebit de izolate „, a spus Women’s Aid.

Izolarea și carantina au dus la sporirea actelor de violență domestică în numeroase țări. „Estimăm că a existat o creștere de 40% sau 50%”, a declarat Adriana Mello, judecătoare din Rio de Janeiro, Brazilia, specializată în violență în familie. „Trebuie să rămânem calmi pentru a rezolva această dificultate cu care ne confruntăm acum” a spus judecătoarea, citată de The Guardian.

Guvernul regional al Cataloniei a declarat că apelurile la asistență au crescut cu 20% în primele zile ale perioadei de blocaj, iar în Italia, activiștii pentru drepturile femeilor au spus că apelurile către linii de asistență au scăzut brusc, dar în schimb au primit multe mesaje text și e-mailuri disperate. „Unul dintre mesaje provenea de la o femeie care s-a închis în baie și a scris ca să ceară ajutor”, a declarat Lella Palladino, de la EVA Cooperativa, un grup pentru prevenirea violenței împotriva femeilor.

În Germania, liderul parlamentar al Verzilor, Katrin Göring-Eckardt, a declarat săptămâna aceasta că se teme pentru viața a mii de femei blocate cu parteneri violenți și a solicitat guvernului să deblocheze bani pentru refugii.

„Spațiile din refugii pentru femei sunt insuficiente chiar și în perioadele normale”, a declarat ea în mass-media germană și a cerut autorităților să ia în considerare transformarea hotelurilor și a pensiunilor goale și să suspende condițiile de părăsire a casei pentru femeile vulnerabile.

© Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: