Management Stiri

La lucru, pe partie

16 dec. 2014 2 min

La lucru, pe partie

Reading Time: 2 minute

Nu a mai ramas mult timp pana la inceputul vacantei de iarna, dar cu toate acestea,  nu toti angajatii vor avea un concediu in adevaratul sens al cuvantului. Un studiu realizat de Dynamic HR arata ca aproape sase din zece manageri vor lucra si in vacanta

 Antreprenorii si directorii de companii, respectiv managerii din esalonul doi si-au luat cu 57% mai putine zile de concediu in acest an, comparativ cu 2013, dupa cum arata un sondaj realizat de Dynamic HR pentru Work Life Balance. Patru din zece manageri si antreprenori intentioneaza sa nu munceasca in timpul acestui concediu. Cu toate acestea, tot raportul mai arata ca si cei care spun ca nu isi vor lua de lucru in vacanta vor continua totusi sa fie conectati mental la sarcinile de la birou.

“Vorbim de un dezechilibru evident intre viata profesionala si cea personala, asumat vlountar, la acest nivel, dar cu efecte pe termen lung asupra productivitatii individuale”, spune Simona Nicolaescu, detinatoarea Dynamic HR, o companie de training si consultanta in domeniul resurselor umane.

Totusi exista si companii care investesc in dezvoltarea si motivarea angajatilor pentru performanta prin activitati dedicate echilibrului intre viata profesionala si cea personala. Aceste companii se pot inscrie la Gala companiilor implicate in viata echilibrata a angajatilor, ce va avea loc in data de 26 februarie 2015. Obiectivul Galei este evidentierea companiilor care dezvolta actiuni prin care isi ajuta angajatii sa mentina un echilibru intre viata profesionala si cea personala, premiindu-le pe cele care investesc in dezvoltarea si motivarea angajatilor si care se implica in cresterea performantei lor prin activitati dedicate echilibrului dintre viata profesionala si cea personala. “Editia din 26 februarie 2015 urmareste inclusiv implicarea la nivel de CEO in acest demers de premiere a acelor proiecte de motivare a angajatilor cu cel mai mare impact. Productivitatea echipei creste odata cu gradul de fericire, iar aceasta crestere trebuie sustinuta de la cel mai inalt nivel”, spune Simona Nicolaescu.   

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: