fbpx
Finanțe Stiri

Legea insolventei persoanelor fizice, promulgata

18/06/2015

author:

Legea insolventei persoanelor fizice, promulgata

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice, care prevede ca orice cetatean aflat in incapacitate de plata a datoriilor, nu din vina sa, sa isi poata reesalona datoriile pe o perioada de cinci ani.

In calitate de for decizional, Camera Deputatilor a adoptat, pe 20 mai, in unanimitate, proiectul Legii insolventei persoanelor fizice.

De aceasta lege va beneficia orice debitor de buna-credinta care dupa 90 de zile de la data scadenta a unei datorii nu mai poate sa isi achite aceste datorii poate sa ceara intrarea in insolventa si, in felul acesta, sa se poata redresa financiar in baza acestui plan de rambursare.

In momentul in care isi deschide procedura de insolventa, debitorul nu mai poate fi executat silit si este stopata orice penalitate sau majorare de intârziere. Atunci când debitorul nu are nicio sansa sa se redreseze poate solicita lichidarea.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE