Companii Stiri Tech

Lenovo se extinde pe piata smartphone-urilor si a serverelor

04/05/2015 < 1 min read

Lenovo se extinde pe piata smartphone-urilor si a serverelor

Reading Time: < 1 minut

Lenovo aniverseaza 10 ani de la achizitia diviziei de PC-uri de la IBM, un eveniment care “a transformat peste noapte Lenovo intr-o companie globala, schimband nu doar compania ci si industria”, a spus Yang Yuanqing (foto), presedinte si CEO al companiei.

Lenovo marcheaza acest eveniment inainte de Lenovo Tech World ce va avea loc pe 28 Mai in Beijing. Aceasta este prima conferinta tehnologica globala a companiei, unde se va prezenta viziunea asupra viitorelor produse, inclusiv smartphone-uri, purtabilele si dispozitive cu conectivitate inteligenta si se vor arata proiectele de R&D.

In ultimul deceniu, Lenovo a devenit numarul 1 mondial pe piata PC-urilor si numarul 3 mondial pe piata smartphone-urilor, tabletelor si a serverelor x86.

“De atunci, am trecut peste multe provocari – si foarte multi sceptici– pentru a deveni lideri mondiali pe piata de PC-uri si una dintre cele mai inovative companii tehnologice globale. Mai mult de atat, aceasta achizitie a constituit fundatia dezvoltarii noastre catre noiproduse precum: smartphone-uri, tablete, servere si, inprezent, noul nostru ecosistem, dispozitive de crestere alimentate de succesul primei noastre achizitii”, a spus Yang Yuanqing.

Inainte de achizitia diviziei de PC-uri de la IBM din 2005, Lenovo era pelocul 9 in industria mondiala a PC-urilor, cu 2,3% cota de piata si un profit anual de doar 3 miliarde de dolari. In 2015, Lenovo a devenit numarul 1 in lume cu divizia de PC-uri, cu o cota de piata de 20% si un profit ce a crescut de pana la 13 ori mai mult in ultimii 10 ani, ajungand la 39 de miliarde de dolari.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă