Business Tech

LG închide divizia de telefoane mobile. Pe ce se va concentra mai departe compania coreeană

5 apr. 2021 < 1 min

LG închide divizia de telefoane mobile. Pe ce se va concentra mai departe compania coreeană

Reading Time: < 1 minut

Gigantul coreean LG a decis să renunțe la business-ul cu telefoane mobile. După o serie de eșecuri în lanț în zona de smartphone-uri, ultimii șase ani au produs companiei pierderi de aproximativ 4.5 miliarde de dolari.

În 2013, producătorul sud-coreean era pe poziția a 3-a, la nivel global, în ceea ce înseamnă business-ul de telefoane mobile. Dar compania nu a putut ține pasul cu ”ritmul” impus de Apple, Samsung, precum și de ”explozia” brand-urilor din China, precum Huawei, Xiaomi sau Oppo.

”Decizia strategică a LG de a părăsi sectorul extraordinar de competitiv al telefoniei mobile va permite companiei să concentreze resursele în domenii în creștere, cum ar fi componentele vehiculelor electrice, dispozitivele conectate, casele inteligente, robotica și inteligența artificială”, au precizat oficiali ai companiei într-un comunicat de presă preluat de BBC News.

Vânzări mult sub competiție

Anul trecut, LG a livrat 28 de milioane de smartphone-uri la nivel mondial, spre deosebire de Samsung care înregistrat un volum de 256 de milioane de unități.

Divizia de terminale mobile este cea mai puțin productivă din cele cinci ale companiei, aducând 7.4% din venituri. În prezent, cota sa de piață, pe acest segment, este de doar 2%.

Cine va profita

Retragerea de pe piața smartphone a producătorului LG este o veste bună atât pentru rivalii tradiționali, de la Samsung, dar mai ales pentru companiile chineze Xiaomi sau Oppo.

Pe de altă parte, pandemia a lovit puternic și business-ul de telefoane mobile, piața globală înregistrând o reducere de 10% în 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: