Stiri Tech

European Tech Alliance se lanseaza la Strasbourg

28 oct. 2015 < 1 min

European Tech Alliance se lanseaza la Strasbourg

Reading Time: < 1 minut

Un grup de companii din domeniul high-tech au anuntat marti formarea European Tech Alliance, o resursa pentru guvernele europene si institutiile din UE care sa ajute industria sa se dezvolte si sa creeze o piata a muncii de profil in Europa.

“Am format aceasta alianta pentru a impartasi cu factorii decizionali experienta noastra colectiva si pentru a schimba mentalitatile despre Europa, despre tehnologie si despre Internet”,  a declarat Niklas Zennström, presedintele grupului si cofondatorul Skype, in prezent fondatorul si CEO Atomico.

Andrus Ansip, Vicepresedintele Comisiei Europene, care coordoneaza strategia de digital single market (piata unica digitala), sprijina aceasta initiativa. Zennström a mai spus ca Alianta va creste obiectivele strategiei digitale propuse de Comisie.

„Urmatoarele 12-18 luni vor fi critice deoarece Comisia Europeana se ocupa de legislatia pentru strategia Pietei Unice Digitale/Digital Single Market menita sa clarifice si sa simplifice drumul pentru toti jucatorii din industria tehnologica – din UE si mai departe – care vor sa investeasca, sa creasca si sa prospere in Europa”, a mai precizat Niklas Zennström.

Alianta este interesata sa colaboreze cu institutiile din Uniunea Europeana si statele membre si promite sa impartaseasca din experientele sale de formare de companii tech in Europa, astfel incat legislatia si regulamentul pe care UE intentioneaza sa-l introduca sa ajute sectorul tech sa creasca si astfel sa concureze la nivel global.

Alianta cuprinde companii formate in Europa care au inregistrat succes in acest sector, care doresc sa creasca in continuare si care vor sa se implice in dezvoltarea economiei digitale.

Cresterea businessurilor curente in regiune este vitala pentru Europa pentru ca poate aduce o schimbare semnificativa care va creste rata joburilor, precum si economia.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: