Tech

Magia inovației

12 oct. 2016 < 1 min

Magia inovației

Reading Time: < 1 minut

Avem nevoie de inovație și de inovatori, de oameni care știu să-și pună proiectele în practică și care luptă pentru implementarea lor. Astăzi inovația  nu înseamnă doar invenție, ci și concretizarea ideilor în noi produse și servicii de succes.

România nu duce lipsă de inventatori! Vă propunem o echipă de 11 inovatori  din domeniul tehnologiei, acoperind variate businessuri, de la gaming și plăți,  la robotică, securitate informatică și locuința viitorului, aeronautică și informatică sau aplicații online. Iată 11 strategi care, pornind de la 0, apelând la investitori  locali sau bătând la porțile finanțărilor externe, au reușit să-și extindă  businessurile chiar și la nivel internațional.

Sergiu Biriș – cofondator & CEO  Trilulilu, Zonga

După lansarea cu succes a unui „YouTube de România“, platforma Trilulilu, Sergiu Biriș a reușit să dezvolte și una dintre cele mai utilizate aplicații românești, Zonga.

În 2007, Sergiu Biriș își schimbă zona de activități dinspre partea de servicii de web design și dezvoltare lansând Trilulilu  („YouTube de România“). În același an, împreună cu Andrei Dunca și Mark Trefgarne, fondează LiveRail, companie care a devenit unul dintre jucatorii de vârf  la nivel global în ce privește tehnologia de video advertising pe Internet.  În iulie 2014, compania LiveRail a fost achiziționată de către Faceebook, pentru o sumă estimată la 500 de milioane de dolari. În octombrie 2012, Biriș lansează Zonga, prima aplicație de muzică din România care oferă acces pe bază de abonament la peste 36 de milioane de melodii pe PC și mobil, devenind rapid cea mai utilizată aplicaţie de acest gen din România.

„Esențial este să ai lângă Tine o echipă competentă, care să-ți transforme proiectul într-o afacere profitabilă.“

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: