BizRemote by certSIGN Stiri

Majoritatea părinților își doresc revenirea copiilor la școală, dar nu în orice condiții

29 ian. 2021 2 min

Majoritatea părinților își doresc revenirea copiilor la școală, dar nu în orice condiții

Reading Time: 2 minute

În ciuda pandemiei, două treimi dintre părinții din România cred că școlile și grădinițele ar trebui redeschise cât mai curând, însă mai bine de jumătate dintre aceștia și-ar mai dori ca profesorii și educatorii celor mici să fie vaccinați anti-Covid-19

Majoritatea părinților care au participat la un studiu realizat de firma de cercetare IRES consideră că școlile și grădinițele ar trebui deschise cât mai curând sau chiar ar fi trebuit să fie deschise deja. O cincime dintre participanții la sondaj sunt însă mai precauți, considerând că școlile și grădinițele ar trebui deschise doar după ce rata de infectare scade sub trei la mia de locuitori.

Principalele măsuri care trebuie luate de autorități în scopul deschiderii școlilor în siguranță țin de implementarea măsurilor stricte de distanțare, măsurarea temperaturii, purtarea măștilor. Peste jumătate dintre respondenți (56%) menționează testarea periodică, ultilizând teste rapide, a personalului didactic (37%), dar și vaccinarea personalului didactic și nedidactic (27%) ori testarea periodică a copiilor (26%).  Un procent mai mare de mame sunt de părere că măsurile de distanțare fizică, măsurarea temperaturii, purtarea măștii, igienizarea sunt principalele măsuri care trebuie luate pentru redeschiderea școlilor și a grădinițelor.

Peste jumătate dintre cei intervievați consideră că decizia autorităților privind redeschiderea școlilor depinde în foarte mare măsură și de vaccinarea anti-Covid a cadrelor didactice și a personalului auxiliar prezent în unitățile de învățământ. Peste jumătate dintre participanții la studiu și-ar dori ca profesorii și educatorii copiilor să fie vaccinați împotriva coronavirus. Proporția celor care doresc acest lucru este mai mare în rândul părinților mai în vârstă și a celor cu copii mai mari.

Cu toate că majoritatea părinților își doresc ca profesorii să fie vaccinați, aproape trei sferturi dintre aceștia consideră că un profesor care nu se vaccinează își protejează dreptul la sănătate și imunitate și aproape șase din zece că evită riscurile unui vaccin produs cu o tehnologie nouă. În plus, aproximativ patru din zece cred că un profesor care nu se vaccinează nu pune pe nimeni în pericol.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: