Lifestyle Stiri

Manifest floral unic

22 sept. 2020 2 min

Manifest floral unic

Reading Time: 2 minute

Nicu Bocancea, cel mai premiat român din industria florilor a lansat „50 de zile pentru 50 de ani”, un manifest floral unic prin care atrage atenția asupra unor reguli sau nereguli din oraș

Pentru a marca 50 de ani de istorie a familiei sale în industria florilor din România, Nicu Bocancea, master florist international a pornit, cu ajutorul construcțiilor florale, un manifest pentru normalitate și frumos. Cel mai premiat român din industria florilor la competițiile internaționale de profil își dorește să atragă atenția, în 50 de episode, asupra unor reguli sau nereguli din jurul său și să îi încurajeze pe români să se gândească mai mult la ce pot face pentru a schimba în bine lumea în care trăiesc.

Nicu Bocancea a acoperit cu flori o groapă în asphalt din mijlocul unei străzi în care se împotmoleau toate mașinile care treceau și a transformat 1.000 de mucuri de țigară aruncate pe stradă într-o construcție florală spectaculoasă.

“În fiecare zi, timp de 50 de zile, ne vom folosi de vocea și de frumusețea florilor pentru a spune povești din București, unele dulci, altele amare, însă toate spuse în cel mai colorat și pur mod cu putință, cu ajutorul construcțiilor florale. La fiecare pas găsim lucruri de semnalat sau de îndreptat, iar florile reprezintă cel mai frumos instrument pentru a o face.”, declară Nicu Bocancea, membru al FLOOS, asociația celor mai buni 30 de floriști ai lumii.        

Manifestul florilor, denumit de creatorul său “50 de zile pentru 50 de ani”, a apărut ca cel mai constructiv mod de a sărbători 50 de ani de când familia lui Nicu Bocancea a început să scrie istorie în industria florilor din România: “Părinții mei lucrează cu flori și din dragoste pentru ele din 1970, adică de fix 50 de ani. Au trecut prin comunism, prin Revoluție, post-Revoluție, democrație și pandemie, înconjurați de flori și încercând, prin florăriile lor și prin dedicarea cu care au dezvoltat afacerea de familie, Florăria Iris, să înfrumusețeze și să înveselească viața românilor”, mărturisesțe Nicu Bocancea care, alături de fratele său, Cosmin Avrămiță, a primit moștenirea și misiunea de a duce România cât mai sus pe harta mondială a floristicii.   

Episoadele manifestului din flori au avut zeci de mii de reacții de apreciere, distribuire și susținere în online atât din România, cât și de peste hotare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: