Stiri

Mașinile parcate neregulamentar în sectorul 1 se vor ridica

13 iul. 2021 2 min

Mașinile parcate neregulamentar în sectorul 1 se vor ridica

Reading Time: 2 minute

Potrivit unui proiect de hotărâre pentru ședința de miercuri a consiliului local al sectorul 1, mașinile parcate neregulamentar pe raza sectorului vor fi ridicate.

Primarul Clotilde Armand a publicat pe Facebook lista proiectelor pentru ședința de miercuri a Consiliului Local al sectorului 1. Printre acestea si decizia de a ridica mașinile parcate ilegal în sector.

Ridicăm mașinile parcate neregulamentar – Pentru decongestionarea traficului din Sectorul 1, administrația locală intenționează să ridice mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public din această zonă administrativă. Potrivit proiectului de regulament aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 de mâine, vehiculele staționate neregulamentar pe domeniul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări publice de reședință, trotuare, treceri de pietoni etc) și vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care obturează accesul și/sau vizibilitatea celorlalți participanți la trafic vor fi supuse ridicării, transportului și depozitării lor în spațiul special amenajat, până la restituirea acestora proprietarilor/deținătorilor legali.

Aceluiași regulament se supun și vehiculele care blochează accesul auto către curți, garaje sau alte proprietăți private sau cele care sunt staționate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap ori încărcării autovehiculelor electrice. Prezentul regulament devine aplicabil atunci când conducătorii vehiculelor amintite mai sus nu respectă indicatoarele și/sau marcajele specifice parcării publice și a tuturor indicatoarelor și/sau marcajelor rutiere și a regulilor de circulație incidente, conform actelor normative în domeniu.

În proiectul de hotărâre nu sunt anunțate și amenzile și taxele pe care vor trebui să le plătească cei cărora li se ridică mașinile parcate ilegal.

Alte proiecte pentru ordinea de zi a ședinței Consiliului Local se referă la plata burselor școlare, bani pentru construcția și modernizarea de școli, dar și finanțarea proiectelor ”Grădinița de vacanță” și ”Școala de vară”.

Spitalele din Sectorul 1 vor primi bani

La cheltuielile în domeniul Sănătății au fost prevăzute credite bugetare pentru finanțarea cheltuielilor materiale celor patru spitale din Sectorul 1, pe baza unor protocoale încheiate cu acestea, în funcție de necesitățile fiecărui spital în parte: încălzit, iluminat și forță motrică, apă, canal, salubritate, materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional, alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare, reparații curente, alte cheltuieli cu bunuri și servicii.

Photo 149100264 / Bucharest © Adriana Sulugiuc | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: