Management Stiri

Discovery communications își consolidează echipa digitală internaţională

11 sept. 2017 3 min

Discovery communications își consolidează echipa digitală internaţională

Reading Time: 3 minute
Francis Keeling

Specialiști cu experiență în cadrul Google, Spotify sau American Express se alătură echipei digitale de la Discovery.

În ultimul an, Discovery şi-a accelerat considerabil activitatea pe segmentul digital la nivel internaţional, prin proiecte precum joint venture-ul cu BAMTech Europe, concentrarea pe dezvoltarea platformei Eurosport Player sau parteneriatul pe zona OTT cu ProSieben în Germania şi lansarea canalelor Discovery şi Eurosport cu Amazon în Marea Britanie şi lansarea Eurosport pe Amazon Germania. În continuarea acestor demersuri, profesioniști cu o experiență anterioară redutabilă în cadrul Google, Spotify sau American Express se alătură acum echipei  digitale globale a Discovery Communications, arată compania, într-un comunicat de presă.

Francis Keeling, expert din industria muzicală digitală, se alătură Discovery în calitate de Senior Vice President, International Digital, Jay Trinidad, care în prezent coordonează operațiunile Discovery Asia de Nord, preia şi rolul de Managing Director, Digital Ventures. În același timp, Eugene Huang este desemnat Senior Vice President, Product and Technology. Acești trei experți se vor alătura în echipa coordonată de Michael Lang, President, International Development & Digital.

În rolul său de SVP, International Digital, Francis Keeling va fi responsabil de crearea unor noi parteneriate şi oportunităţi de afaceri pentru Discovery cu scopul de a oferi consumatorilor conţinut pe fiecare ecran şi serviciu. O astfel de responsabilitate presupune şi un rol activ în dezvoltarea și coordonarea proiectelor  de tip OTT ale Discovery, cum ar fi parteneriatul cu ProSieben, anunţat recent în Germania. Keeling va contribui şi la dezvoltarea şi lansarea de noi produse digitale adaptate cerinţelor fanilor Discovery pentru numeroase genuri de conţinut. Acesta îşi va desfăşura activitatea în Londra.

Jay Trinidad

Keeling a deținut funcţia de Global Head of Licensing în cadrul Spotify, unde a definit şi implementat o nouă strategie de licenţiere pentru liderul mondial în servicii de muzică digitală. Înainte de a lucra la Spotify, Keeling a petrecut zece ani la Universal Music Group, cea mai mare companie de producţie muzicală din lume, unde, în calitate de Global Head of Digital, a gestionat tranziţia de la vânzările de muzică în format fizic la noile formate digitale, inclusiv descărcări digitale, streaming şi abonamente.

În calitate de Managing Director, Digital Ventures, cu sediul în Los Angeles, Jay Trinidad se va concentra pe extinderea brandurilor Discovery şi a diviziei de divertisment în zonele în curs de dezvoltare digitală la nivel global. Trinidad a petrecut un deceniu la Google, unde a fost unul dintre primii angajaţi, lucrând în publicitate, cercetare, strategie, operaţiuni şi produse, inclusiv Chrome, ajungând în funcţia de Head of Consumer Marketing, pentru regiunea Asia Pacific.

Trinidad va fi în subordinea lui Lang, President, International Development & Digital, urmând să raporteze în continuare către Arthur Bastings, President & Managing Director, Discovery Networks Asia-Pacific, în privinţa responsabilităţilor sale actuale pentru Asia de Nord.

Eugene Huang

De asemenea, Eugene Huang a venit la Discovery în calitatea de Senior Vice President, Product and Technology, unde va dezvolta servicii şi produse internaţionale pe diferite tipuri de platforme. Huang vine la Discovery de la American Express, unde a ocupat recent funcţia de VP Strategy and Planning, unde a dezvoltat sisteme de plată inovatoare şi oportunităţi de comerţ digital.

Înainte de a lucra la AMEX, Huang a deţinut câteva funcţii în cadrul guvernului, inclusiv rolul de stagiar la Casa Albă (în administraţia preşedintelui George W. Bush) şi Chief Technology Officer, Consumer Financial Protection Bureau pentru Departamentul de Trezorerie al SUA (în administraţia preşedintelui Barack Obama).

De asemenea, a ocupat şi funcţia de Secretary of Technology pentru Statul Virginia (în administraţia Guvernatorului Mark Warner). Împreună cu Keeling, îşi va desfăşura activitatea în Londra.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: