Marketing Stiri

Mastering the Music Business 2017, aproape de start

5 iul. 2017 4 min

Mastering the Music Business 2017, aproape de start

Reading Time: 4 minute

Cea de-a doua ediție Mastering The Music Business 2017 (prima conferință din România dedicată industriei muzicale și adresată în principal artiștilor independenți) are loc pe 10 și 11 iulie în București. 50 de speakeri români și internaționali vor susține prezentări, studii de caz, dezbateri și workshop-uri care vor acoperi toate zonele de interes pentru industria muzicală românească, de la modalități extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management și promovare. Evenimentul  are loc la Sala Aula din incinta Ministerului Culturii (Bd. Unirii 22, etaj 1).

Printre speakerii anunțați la MMB2017 se numără artiști precum Smiley, care va susține discursul de deschidere, Damian Drăghici, Nicu Alifantis, Dan Byron, Marius Matache, Jurjak, George Călin, specialiști din industria muzicală internațională, precum Lucas Iliev (Music Gateway), Sam Taylor (TuneCore), Chris Cooke (CMU Insights), Dani Somlo (Budapest Showcase Hub/eastaste), Carmen Croitoru (Director General INCFC) și Anda Becut (Director Cercetare – INCFC) vor susține o prezentare cu privire la capitolul dedicat industriei muzicale din Cartea Albă a Sectoarelor Culturale şi Creative, regizorii Roman Burlaca și Barna Nemethi, specialiști din industria de live entertainment ca Dragoș Chiscoci (Emagic), Dani Simion (Fratelli Studios), Teodor Negrea (Form Space) și mulți alții. Anamaria Hâncu (Global Records) va prezenta un studiu de caz despre unul dintrei artiștii-fenomen ai ultimilor ani – Carla’s Dreams, iar Călin Clej (PepsiCO), Irina Petrovici (Grolsch România), Raluca Sava (PP Distributors) și Dinu Pănescu (The HUB Partners) vor vorbi despre cum pot brandurile să integreze în mod creativ muzica în campaniile de comunicare.

Participanții la eveniment vor avea acces la oricare dintre cele șapte workshop-uri care se vor desfășura în paralel cu conferința. De asemenea, în cadrul MMB2017 va avea loc lansarea volumului “Viață”, de Keith Richards, cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, apărută de curând în colecția „Biblioteca Polirom” la care vor vorbi Eugen Caminschi (chitaristul formației VAMA) și Dan Croitoru (Editura Polirom). Pe parcursul celor două zile de conferință, volumul va putea fi achiziționat cu 20% reducere.

Această prima colaborare cu Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC) va veni în sprijinul obiectivelor Institutului prin diseminarea în rândul participanţilor la conferinţă a unor chestionare elaborate de departamentul cercetare al Institutului, prin intermediul cărora se vor obţine date relevante. Nu în ultimul rând, în zilele conferinţei va avea loc un workshop dedicat exclusiv creării premiselor unei colaborari mai strânse între INCFC şi membri marcanţi ai industriei muzicale din România în vederea stabilirii de noi direcţii de cercetare în cadrul Institutului.

Programul complet al Mastering the Music Business 2017 poate fi accesata aici.  

Organizatorii le recomandă celor ce vor să participe la workshopuri, să se inscrie pe lista fiecăruia chiar de la sosirea la conferință, având în vedere că locurile sunt limitate. Înregistrarea va funcționa pe principiul ‘primul sosit, primul servit’.

MMB Live Showcase

Una dintre premierele ediției 2017 este secțiunea de Showcase. În cele două zile de conferință (10 si11 iulie), de la ora 20:00, delegații (și nu numai) sunt invitați la Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3) pentru a vedea live artiști tineri și promițători din România și din străinătate care doresc să-și dezvolte carierele la un alt nivel. Artiștii care vor face parte din MMB Live Showcase sunt: NextEX (RO), paper magik (RO), Fameless (RO), Platonic Scale + Alla (RO), Ooberfuse (UK), Larisa (RO), Fine it’s Pink (RO), Ligia Hojda (RO), Anton (RO), Art Diktator (TR). Fiecare seară de concert se va încheia cu câte un recital special: The Mono Jacks (luni, 10 iulie) și byron (marți, 11 iulie).

Participanții la conferință au participarea la MMB Live Showcase inclusă în taxa de participare și accesul la Fratelli Studios îl vor face pe baza badge-ului de conferință. Cei care nu doresc să participe la conferință dar vor să vadă MMB Live Showcase o pot face achitând un ‘voucher showcase’ în valoare de 30 lei (care include ambele seri) aici.

MMB Extended

Sub titulatura MMB Extended, a doua zi după conferință, în 12 iulie, va avea loc un workshop de compoziție și producție muzicală, realizat în parteneriat cu Hahaha Production și susținut de Șerban Cazan și Vladimir Coman Popescu. Workshop-ul va dezvălui de la secretele ce stau în spatele celor mai de succes compoziții românești ale ultimilor ani la tips & tricks de producție care pot să facă piesele să sune foarte bine chiar și atunci când sunt înregistrate într-un studio improvizat acasă. La MMB Extended pot participa doar cei care dețin un bilet valid la #MMB2017 (biletele se pot cumpăra de aici). Workshop-ul este dedicat numai artiștilor/compozitorilor.

TAXA DE ACCES

Taxa de access la conferință este 75 de euro între 16 iunie și 9 iulie (inclusiv) și 99 eur în zilele conferinței. Biletele se găsesc în rețeaua Iabilet și pe iaBilet.ro sau aici. În prețul taxei de acces intră participarea la toate prezentările/dezbaterile și workshop-urile conferinței (la workshop-uri în limita locurilor disponibile), la MMB Live Showcase de la Fratelli, cateringul și merchandise-ul aferent.

Mastering The Music Business este o conferință inițiată și organizată de Star Management și Asociația Star Education în parteneriat cu Overground Music și Agenția de Vise. Co-organizator: Culturadata.ro – Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala (INCFC).

Partenerii media ai evenimentului sunt: BestMusic.ro, Metalhead.ro, Infomusic.ro, Kooperativa 2.0, Unsitedemuzica.ro, Metropotam.ro, Revista Biz, Letsrock.ro, Revista Sunete, Zile și Nopți, AListMagazine, MaximumRock.ro, Overground Magazine.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: