Companii Stiri

Mega Image deschide inca 40 magazine in acest an

nov. 2, 2015 < 1 min

Mega Image deschide inca 40 magazine in acest an

Reading Time: < 1 minut

Mega Image va mai deschide pana la sfarsitul anului circa 40 de magazine, printre care un concept store in Baneasa, situat vizavi de Ikea, retailerul mizand pe afaceri de 650-700 milioane euro, in crestere cu aproape 30%, a declarat directorul de marketing al companiei, Adrian Nicolaescu, intr-o conferinţa MasterCard.

„Pana la sfarsitul anului estimam ca vom deschide inca 40 de magazine, depinde si de condiţiile meteo. Anul trecut, in ultimele doua luni am deschis 48 de magazine”, a spus Nicolaescu.

Retailerul are in prezent 442 de magazine, dupa ce a deschis concept store-ul din Bd Barbu Vacarescu, doua centre logistice si 8.625 de angajati. Nicolaescu a aratat ca la finalul lui 2015 numarul de angajati va depasi 9.000.

In ceea ce priveste comportamentul clientilor Mega Image, Nicolaescu a spus ca 20% din platile la casele de marcat au fost facute cu cardul. Potrivit reprezentantului Mega Image, plata cumparaturilor cu cardul se va intensifica odata cu trecerea la noua metoda de plati cu carduri contactless, care se face doar prin apropierea cardului de POS, nefiind necesara introducerea acestuia in POS si tastarea codului PIN, pentru valori sub 100 de lei.

“In septembrie avem un procent de 25% plati cu carduri de tip contactless din volumul total de plati cu cardul la casele de marcat”, a spus Nicolaescu, adaugand ca este o crestere uriasa avand in vedere ca ponderea platilor contactless a crescut de la 2,7% in luna mai a acestui an.

Media platilor cu cardul la POS-urile magazinelor este de doar 4,4% din volumul total al platilor, restul fiind facute cu numerar.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: