Companii Creativitate Stiri

Mozaik Investments va investi 5 mil. euro pentru a susține dezvoltarea grupului Flavours

12 mai 2021 4 min

Mozaik Investments va investi 5 mil. euro pentru a susține dezvoltarea grupului Flavours

Reading Time: 4 minute

Mozaik Investments a semnat un parteneriat cu grupul Flavours, susținut de un plan de investiții de 5 milioane de euro destinat exclusiv expansiunii grupului.

Astfel, se continuă strategia de consolidare și creștere pe următorii 2 ani a grupului, prin dezvoltarea tuturor brandurilor din portofoliu:  Stradale – lanțul de restaurante fast-casual, Mitzu – lanțul de cafenele deschise în tandem cu Stradale, și Flavours – divizia de catering a grupului, repere cunoscute în piața HoReCa, pentru segmentele de food & events.

Raluca Țeposu, CEO Flavours Group

„După un an atât de complicat, să atragem alături de noi un partener puternic și stabil, precum Mozaik Investments, a reprezentat o decizie strategică pentru dezvoltarea business-ului nostru. Așa cum ne-am poziționat încă de la apariția brandului Flavours, suntem trendsetteri și ne dorim să păstrăm această calitate. Suntem pregătiți pentru lansarea de proiecte noi și dezvoltarea celor existente, astfel încât să ne continuăm misiunea de a deveni compania de food nr. 1 din România, prima opțiune în mintea clienților care vor să ia prânzul, să savureze o cafea sau să organizeze un eveniment – fie că vorbim de unul privat sau de unul corporate.”

Raluca Țeposu, CEO Flavours Group

Viziune bazată pe trendurile momentului

Direcțiile strategice pentru următoarea perioadă includ digitalizarea, astfel încât totul să fie mai simplu pentru clienți – de la modalitatea de comandă până la timpul petrecut în restaurant –, și healthy choices – prin crearea unei linii noi de producție cu meniuri mai sănătoase & preparate farm to table.

Vlad Bușilă, Managing Partner Mozaik Investments

„Suntem încântați de parteneriatul cu Flavours Group. Pe lângă notorietatea brandului, pentru noi a cântărit greu faptul că au o echipă extraordinară – cu un nucleu care lucrează împreună de mai bine de 10 ani, iar Mozaik investește, în primul rând, în echipele din spatele brandurilor. Nivelul la care au ajuns și felul în care au gestionat criza de anul trecut sunt exemple clare că vorbim despre o echipă alături de care vrem să fim mulți ani de acum înainte. Pus alături de planurile de viitor existente și cu stabilitatea, susținerea și expertiza cu care vine Mozaik,  suntem convinși că grupul Flavours își va consolida poziția de lider în HoReCa.”

Vlad Bușilă, Managing Partner Mozaik Investments

Tranzacția a fost asistată din partea Mozaik Investments de Filip & Company pentru expertiza juridică și de Kreston România pentru cea financiară și due diligence, iar din partea Flavours de Țuca Zbârcea & Asociații.

11 unități noi Stradale vor fi deschise în următorii 2 ani

Stradale

Stradale numără în prezent 14 locații, dintre care una în Cluj-Napoca și restul în București, cea mai recent deschisă fiind în cadrul parcului de distracții Edenland, o locație adresată publicului larg.

Alte 6 unități urmează să fie deschise până în 2023, în București, Cluj și Timișoara. Mitzu, conceptul de cafenea desprins din Stradale, are în prezent 13 locații, cu planuri să ajungă la 18 până în 2023, incluzând o locație flagship în Record Park, din Cluj-Napoca.

Investiție de 1 mil. euro în divizia de catering

Pentru Flavours, brandul umbrelă pentru întreaga companie, se plănuiește o investiție majoră – de aproximativ 1 milion de euro –, în dezvoltarea zonei de logistică, în tehnologie, dar și în pregătirea echipelor.

Flavours a luat naștere în 2002, ca o companie de catering care livra mâncare, sub semnătura lui Chef Foa. Pentru că fiecare livrare era un eveniment în sine, niciun meniu nu semăna cu un altul, s-a dezvoltat divizia de evenimente tailor-made. Flavours a început să livreze o experiență 360 pentru toate simțurile.

Flavours are locații în București și Cluj, iar livrările se pot face în toată țara. Compania a organizat peste 5.000 de evenimente și a ajuns la peste 2 milioane de clienți.

Din dorința de a ajunge la cât mai mulți români și a le îmbunătăți experiența prânzului, în 2015, a apărut Stradale, care oferea în premieră o experiență completă pentru prânzul dintr-o clădire de birouri, școală sau instituție publică, cu set-up-ul unui restaurant de seară și atmosfera unui festival de mâncare.

Stradale numără în prezent 14 restaurante deschise și este prezent în clădirile de birouri tip A, în București și Cluj, în școli private, dar și în instituții, precum Ambasada SUA.

Mitzu

Mitzu, loc unde poți savura o cafea de specialitate, dulciuri și sendvișuri făcute în casă, este prezent alături de Stradale, numărând 13 locații.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: