Stiri Tech

Netflix trebuie să plătească pentru banda de internet consumată de utilizatori

29 iun. 2021 2 min

Netflix trebuie să plătească pentru banda de internet consumată de utilizatori

Reading Time: 2 minute

O decizie controversată a unui tribunal din Coreea de Sud ar putea obliga Netflix să plătească un fel de ”taxă de acces” pentru că utilizatorii se uită la filme online și astfel încarcă rețeaua de internet.

Potrivit deciziei care nu este definitivă, operatorii de internet (ISP-urile) pot cere bani de la utilizarea rețelei și de la cei care fac streaming în rețea, în speță, Netflix.

Procesul a pornit în 2020 atunci când Netflix a acuzat ISP-ul SK Broadband că nu are nici un drept să ceară bani pentru banda consumată de platformă. Și discuțiile nu sunt noi, încă din 2014, ISP-urile s-au plâns că serviciile de streaming consumă mult prea multă bandă de internet și companiile ar trebui să plătească cumva.
Pe de altă parte companiile de streaming spun doar că ele servesc cererile utilizatorilor care plătesc deja internetul și conexiunea la internet, iar acest lucru ar face doar o dublă taxare a ISP-urilor, atât de la utilizatori cât și de la furnizorii de conținut.

Furnizorii de conținut plătesc taxe de conectare

Discuția este mai largă și nu este deloc ușoară, atât timp cât furnizorii de conținut, cum ar fi Netflix plătesc deja taxe de interconectare, furnizorilor. Acestea au echivalentul abonamentelor de internet și constau în localizarea serviciilor de streaming cât mai aproape de utilizator.

În Coreea apele nu par deloc să se liniștească, iar furnizorii de conținut nu vor prefera să plătească aceste taxe, chiar dacă au parte de procese cu ISP-urile. Dar nici hotărârea judecătorească nu este foarte exactă. Aceasta spune că trebuie purtate negocieri între ISP-uri și furnizorii de conținut pentru a stabili dacă se vor plăti sau nu taxe.

Dacă acest lucru ar însemna taxe noi pentru Netflix, acest lucru se va vedea în abonamentele către utilizatori, care tot ei vor fi taxați pentru internet, abonamentul la filme și încă odată pentru internetul consumat de serviciul de filme online.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: