Stiri

Nou ambasador britanic la Bucuresti

2 sept. 2014 < 1 min

Nou ambasador britanic la Bucuresti

Reading Time: < 1 minut

Reprezentantul diplomatic al Marii Britanii si-a prezentat scrisorile de acreditare la Palatul Cotroceni marti, 2 septembrie, marcand astfel debutul oficial al mandatului sau in Romania.

Paul Brummell are o experienta diplomatica vasta, cel mai recent post al sau fiind acela de Inalt Reprezentant in Barbados si Estul Caraibelor. Si-a inceput cariera in Ministerul britanic al Afacerilor Externe (FCO) in anul 1987. De atunci, a ocupat o serie de functii, mare parte in Asia Centrala.

 

“Sunt incantat sa incurajez, ca ambasador britanic in Romania, dezvoltarea pe mai departe a parteneriatului dintre tarile noastre. M-am simtit onorat sa il intalnesc pe Presedintele Basescu saptamana aceasta cand dansul va merge in Marea Britanie pentru summit-ul NATO, un eveniment cheie care va demonstra, o data in plus, ca avem viziuni similare si cooperam indeaproape in ceea ce priveste chestiunile de securitate”, a declarat Paul Brummell dupa ceremonia de la Cotroceni.

Excelenta sa a mai spus ca cele doua luni si jumatate petrecute la Iasi, un oras incantator unde a invatat limba romana inainte de inceperea mandatului de ambasador, i-au oferit o prima impresie despre frumusetea si bogatia culturala ale acestei tari remarcabile si asteapta cu nerabdare sa aflu si mai multe.

“Pot spune ca relatia dintre Marea Britanie si Romania este un adevarat parteneriat intre prieteni: de la miile de studenti romani care aleg sa invete in universitati britanice renumite la numerosii britanici implicati in activitati de voluntariat pe intreg cuprinsul Romaniei si la cei care muncesc pentru a extinde legaturile comerciale si de investitii intre economiile noastre in dezvoltare”, a conchis Paul Brummell.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: