fbpx
Lifestyle Stiri

Noua senzație în materie de ciocolată2 min

04/04/2019 2 min read

Noua senzație în materie de ciocolată2 min

Reading Time: 2 minute Știați că o ciocolată poate fi și roz, în mod natural? Da, dacă este făcută din boabe speciale de cacao roz. Mai exact, este vorba despre ciocolata roz, un al patrulea tip de ciocolată, descoperit de maeștri ciocolatieri de la Callebaut.

Denumită Ruby, noul tip de ciocolată este acum disponibilă și în România prin Chocolissimo.ro, în combinații artizanale, cu fructe de pădure și fistic.

Noua ciocolată are o nuanță specială roz și o aromă fructată.

Povestea ciocolatei Ruby

Un maestru ciocolatier de la cunoscuta fabrică Callebaut a descoperit componența neobișnuită a boabelor rubinii de cacao și a încercat să o păstreze în procesul de prelucrare. De la acest moment, până la prima tabletă roz scoasă pe piață au trecut însă mai bine de 10 ani, astfel încât ciocolata Ruby a ajuns pe rafturi abia în 2018, fiind vândută doar în anumite piețe, printre care, de acum înainte și în România.

Boabele speciale de cacao provin în special din țări precum Brazilia, Ecuador și Coasta de Fildeș, însă originea nu este definitorie în privința boabelor rubinii. Experții belgieni susțin că este o întâmplare a naturii. La Chocolissimo, aceste particularități speciale au fost combinate artizanal cu arome la fel de sofisticate, precum rubarbă, fistic sau migdale, dar și cireșe sau caise uscate.

Recomandarea artizanilor în ciocolată este ca Ruby să fie combinată cu șampanie rose sau chiar bere, ambele potențând gustul fructat și ușor acid al acestui tip nou de ciocolată.

Chocolissimo a luat ființă în anul 2004 în Polonia, aparținând grupului MM Brown. Astăzi compania operează în mai multe țări europene ca producător și distribuitor de produse din ciocolată de nișă. Produsele Chocolissimo sunt create în ciocolaterii tradiționale din Franța, Belgia, Germania, Țările de Jos, Elveția și chiar Madagascar și Australia, de maeștri ciocolatieri cu experiență, după rețete tradiționale bine păstrate.

Din 2014 Chocolissimo a intrat și pe piața din România, oferind peste 300 de tipuri de ciocolată, produsă manual în ateliere tradiționale: praline, ciocolată de băut, fondue de ciocolată, trufe și fructe în ciocolată.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *