Finanțe Stiri

Noul Cod Fiscal va accelera investitiile

25 iun. 2015 < 1 min

Noul Cod Fiscal va accelera investitiile

Reading Time: < 1 minut

Reducerea TVA de la 24% la 19%, eliminarea taxei pe constructii speciale si a accizei de 7 eurocenti/litru la carburanti, masuri prevazute in noul cod Fiscal, vor contribui la accelerarea investitiilor si a consumului.

“Consideram ca aceste masuri vor contribui la accelerarea investitiilor si consumului intern si vor fi eficiente daca vor determina o majorare a cererii de bunuri realizate în Romania si vor fi însotite de procesul de scoatere la suprafata a economiei informale”, se arata intr-un raport al Bancii Transilvania (BT).

Andrei Radulescu, Senior Economist Banca Transilvania, arata ca evolutiile externe si aspectele interne – aprobarea Noului Cod Fiscal, debutul noii perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii, proximitatea platii darilor lunare catre stat – s-au resimtit pe piata financiara. Pe piata monetara ratele de dobanda au crescut pe scadenta overnight (la 0,44%/0,85%) si au scazut în rest. Pe de alta parte, ratele de dobanda au scazut pe piata titlurilor de stat: pe scadenta 10 ani cu 6 puncte baza la 3,92%. EUR/RON a continuat sa scada, cu 0,18%, la 4,4727, iar USD/RON s-a stabilizat (3,9889) la cursul BNR. Piata de capital a crescut (BET cu 0,3%) pe un rulaj de 8,9 milioane euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: