Stiri Tech

Atacul informatic asupra unui spital, în timpul pandemiei, este un atac terorist

27 apr. 2020 < 1 min

Atacul informatic asupra unui spital, în timpul pandemiei, este un atac terorist

Reading Time: < 1 minut

Eugene Kaspersky, fondatorul si CEO-ul Kaspersky, consideră că atacurile cibernetice asupra spitalelor în timpul pandemiei COVID-19 sunt asemenea unor atacuri teroriste. Întrucât profesioniștii din domeniul sănătății din întreaga lume încearcă să protejeze umanitatea de criza coronavirusului, care e în plină desfășurare, răufăcătorii vizează instituții medicale potențial vulnerabile. 

“Cel mai probabil, atacatorii cibernetici vor rămâne activi. Ei sunt oricum obișnuiți să lucreze de acasă iar circumstanțele lor nu s-au schimbat drastic. Vor continua să încerce să atace companiile și persoanele fizice și este de datoria noastră să continuăm să ne apărăm clienții. Orice atac efectuat asupra unui spital în acest moment poate fi considerat drept echivalentul unui atac terorist”, a declarat Eugene Kaspersky, în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat și Costin Raiu, Directorul Echipei Globale de Cercetare și Analiză Kaspersky.

Costin Raiu a precizat că ar dori ca indivizii sau grupurile rău intenționate care efectuează atacuri asupra instituțiilor de sănătate, să fie pedepsite. El a adăugat: “Mesajul trebuie să fie unul clar pentru atacatorii cibernetici și anume faptul că orice persoană care acționează împotriva instituțiilor medicale va fi urmărită de autorități și companii de securitate cibernetică cum este a noastră, pentru a ne asigura că este adusă în instanță”.

În ceea ce privește peisajul amenințărilor, ultimele luni au înregistrat o creștere atât a atacurilor oportuniste, cât și a celor planificate, cu campanii de phishing care au pus niște probleme, întrucât au transmis utilizatorilor sfaturi false legate de coronavirus. Concret, creșterea atacurilor a fost de  43%  între ianuarie și martie 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: