Management Stiri

Număr record de înscrieri la programul EMBA oferit de WU Executive Academy

24 nov. 2020 3 min

Număr record de înscrieri la programul EMBA oferit de WU Executive Academy

Reading Time: 3 minute

Înscrieri record pentru programul de Executive MBA organizat de WU în București: cel mai mare număr de manageri și antreprenori înscriși de la începutul programului în România

WU Executive Academy, parte a Universitatii de Economie si Afaceri din Viena, cea mai mare universitate de business din Europa, a încheiat sesiunea de înscrieri pentru promotia 2020-2022 pentru programul de Executive MBA din Bucuresti cu un numar record de studenti: 33 de manageri si antreprenori romani si straini, cel mai mare rezultat de la începerea programului în Romania, în 2006. 

 În ceea ce priveste profilul noii clase de EMBA, aproximativ 85% dintre participanti sunt de nationalitate romana, iar circa 15% sunt straini (germani, austrieci, bulgari, rusi si italieni). Ponderea barbati/femei în cadrul acestei serii este de 81% – 19%, iar varsta medie este de 37 de ani.

Din totalul studentilor, 25% ocupa functii de manageri generali, industriile dominante fiind IT si telecomunicatii (22%), urmata de energie (16%), transporturi (13%) si constructii/inginerie (10%). Restul participantilor provin din domenii precum comert, industria producatoare, sectorul medical si farmaceutic, FMCG, finante si consultanta sau sectorul de servicii.

„Suntem mândri să începem noul ciclu de cursuri EMBA Bucharest cu cel mai mare număr de cursanți de la startul programului în România. Ne bucurăm să vedem că mulți profesioniști de top aleg să investească în dezvoltarea lor personală și profesională continuă în perioadele de criza, iar numărul de înscrieri ne confirmă faptul că oferim un program de calitate și aplicat la exigențele profesionale ale managerilor și antreprenorilor.  Noua serie care a debutat în această toamnă va beneficia de aceeași calitate înaltă a cursurilor cu care WU Executive Academy și-a obișnuit studenții de-a lungul timpului. Mai mult, programa a fost adaptată pentru a reflecta cât mai bine contextul actual, iar un exemplu în acest sens este modulul de <Negociere>, care cuprinde informații despre negocierea online”, a declarat Phillip C. Nell, Director Academic, Executive MBA Bucharest.   

Programul de Executive MBA oferit de WU Executive Academy în Bucuresti se află în top 3 cele mai bune programe de educație executivă din România și este singurul care beneficiază de triplă-acreditare internațională – EQUIS, AMBA și AACSB. Programul este recunoscut și apreciat pentru calitatea profesorilor, aplicabilitatea cursurilor, oportunitățile de networking oferite, dar și pentru cele două rezidențiate internaționale, în Austria și SUA. Cursanții vor lucra cu 14 profesori, jumătate dintre aceștia fiind de la Universitatea WU din Viena, iar jumătate de la universități prestigioase din lume precum IE – Spania, IESE – Spania, Frankfurt School of Finance & Management – Germania si Carlson School of Management – USA.  

„Pandemia nu a diminuat dorinta managerilor de a evolua în cariera, iar înscrierile record de care am avut parte ne confirma acest lucru. Foarte multi aplicanti se gandesc sa intre pe piata joburilor internationale, ca urmare a trendului de munca în regim remote, iar programul nostru le antreneaza competentele necesare pentru a accesa oportunitati noi si variate”, a adaugat Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest.

Programul se desfasoara în regim part-time, pe o durata de 16 luni, si cuprinde 14 module care acopera notiuni de management general si leadership global. Acesta se încheie cu un proiect final – “Capstone Project”, care consta în realizarea unui plan de afaceri pentru un proiect antreprenorial. EMBA Bucharest se afla în cel de-al 14-lea an de activitate în Romania, pana în prezent avand peste 400 de alumni. Aproximativ 70% dintre absolventi avanseaza în cariera dupa absolvirea cursurilor.

 WU Executive Academy alocă anual un buget de burse de peste 200.000 de euro, pentru a veni în sprijinul celor care-și doresc să urmeze programul de EMBA. Circa o treime dintre studenți au fost susținuți financiar de companiile pentru care lucrează, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor, iar restul s-au finanțat singuri. Conform statisticilor, studenții își pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de după absolvire, ca urmare a creșterilor salariale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: