Lifestyle Stiri

O experiență artistică inedită: The Macallan și El Celler de Can Roca

23/10/2017 3 min read

O experiență artistică inedită: The Macallan și El Celler de Can Roca

Reading Time: 3 minute

Frații Joan, Josep și Jordi Roca, proprietari și bucătari-șefi ai renumitului restaurant El Celler de Can Roca și The Macallan, unul dintre cele mai admirate whisky-uri single malt din lume, au lansat proiectul ”Time Captured Experience”.

Proiectul marchează lansarea noii ediții limitate ”The Macallan Masters of Photography”, care de-a lungul timpului a atras colaborarea cu mai mulți fotografi faimoși. Cea mai nouă ediție poartă semnătura fotografului Steven Klein care și-a propus să imortalizeze printr-o fotografie în mișcare un moment în care degustând The Macallan Rare Cask, gustul și aroma acestuia să reușească să încetinească și chiar să oprească timpul.

În prima fază a campaniei, frații Roca au fost implicații în crearea unor cocktailuri, a unor tapas și a unor ingrediente pentru cocktailuri, păstrând atenția asupra trecerii timpului și impactului acestuia asupra vieții oamenilor.

Evenimentul ”Time Captured Experiece”, o experiență artistică inedită, ce a reunit ideea de timp, whisky și gastronomie de înalt rafinament, a avut loc în data de 16 și 17 octombrie 2017 în restaurantul El Celler de Can Roca din Girona, clasat ca cel mai bun restaurant din lume în anul 2013 și 2015. Restaurantul este unul freestyle, dedicat avangardei.

”Timpul nu se repetă. Ca și nașterea, timpul este viață și, ca și gustul și viața, nu poate fi prins și păstrat; este gustat și se evaporă și, poate, doar poate, într-o bună zi reapare într-o scurtă amintire.” – Josep Roca.

Pentru acest eveniment, cei trei frați Roca au conceput un meniu de înalt rafinament, compus din 12 preparate care au permis invitaților lor să ”guste” volatilitatea timpului, să observe și să savureze trecutul, prezentul și viitorul și să se bucure de moment, să-l oprească și să-l deguste.

Întregul proiect, de la concept până la experiența finală, va fi transpus într-un documentar.

Fondat în 1824, The Macallan este unul dintre cele mai admirate și premiate whisky-uri single malt din lume. Distileria e înconjurată de o proprietate de 150 de hectare, în inima cărora se află Easter Elchies House, un conac construit în 1700.

Brandul este adus în România de B.D.G. Import, companie care  început să activeze în domeniul importului și distribuției de băuturi alcoolice premium și super-premium din anul 1994. BDG Import este singura companie din acest domeniu ce deține în parteneriat o rețea de distribuție HoReCa în București, Cluj și Timișoara fiind totodată prima companie care își comercializează și promovează produsele în canalul online prin site-ul www.beicevrei.ro. Din portofoliul BDG Import fac parte mărcile: Jack Daniel’s, Finlandia, Remy Martin, Cointreau, Metaxa, Evian, Jagermeister, Budweiser Budvar, Bols, Herradura, Laurent Perrier, Baron Philippe De Rothschild, Bacardi, Martini, Grey Goose, Bombay Sapphire, Dewars, The Famous Grouse, The Macallan, Armand de Brignac Champagne, TRUE 100% Natural Energy Drinks.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă