Lifestyle Stiri

O idee luminoasă

1 aug. 2016 < 1 min

O idee luminoasă

Reading Time: < 1 minut

Lumma-2Lumma, un sistem de iluminat inovator dezvoltat la Brașov de doi antreprenori, își propune să reinventeze iluminarea bicicletelor și să ajute la scăderea numărului de accidente.

Principala cauză a accidentelor în care sunt implicați bicicliști este lipsa vizibilității. Pornind de la această statistică, doi antreprenori din Brașov au creat Lumma, un accesoriu cu care plănuiesc să reinventeze iluminatul bicicletelor și să reducă semnificativ numărul accidentelor. Lumma este un sistem de lumini 360°, integrat complet în manșoanele bicicletei. Fiecare dintre cele două manșoane are o lumină albă cu rol de far, o lumină roșie pentru stop și un laser roșu ce delimitează spațiul pe care îl ocupă bicicleta.

În acest fel, Lumma formează un contur de lumină vizibil din orice unghi. Luminile Lumma sunt reîncărcabile datorită unui port micro USB. Sistemul de lumini a fost patentat sub numele de Outlight și permite estimarea mult mai precisă a distanței și a dimensiunii unui biciclist de către ceilalți participanți la trafic. Campania de crowd­funding pentru strângerea banilor necesari pentru începerea producției la Brașov a fost un succes, iar pragul de 18.000 de euro a fost depășit cu mult. Iubitorii ciclismului pot deja să precomande sistemele.

 

 

Save

Save

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: