Stiri

O persoană pe minut s-a vaccinat la centrul drive-thru din București

30 apr. 2021 3 min

O persoană pe minut s-a vaccinat la centrul drive-thru din București

Reading Time: 3 minute

Succes pentru centrul de vaccinare drive-thru deschis joi în Piața Constituției. O persoană pe minut a primit vaccinul, în total, joi s-au imunizat 714 persoane, conform unui anunț al platformei de vaccinare.

Vineri dimineața, chiar de la ora 8, ora la care se deschide centrul, câteva zeci de persoane cu mașini, așteptau la coadă pentru a primi vaccinul.

Centrul de vaccinare din Piața Constituției oferă serul Pfizer tuturor celor care vor să se vaccineze, fără programare, direct din mașină. Oamenii pot să vină direct cu buletinul și pot fi mai multe persoane într-o singură mașină.

Klaus Iohannis: este nevoie de această vaccinare

Și președintele Klaus Iohannis a vizitat centrul de vaccinare drive-thru la invitația primarului Nicușor Dan. Acesta s-a arătat mulțumit de faptul că acolo erua mulți oameni care așteptau să se vaccineze.

„Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe centre. Este foarte important de ştiut că la aceste centre se poate prezenta oricine dorește care este rezident la noi, inclusiv românii din diaspora, care doresc să se vaccineze pe timpul șederii.

Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză. Suntem într-o nouă fază a campaniei în care nu va mai fi nevoie de birocrație. Se poate merge la vaccinare pur şi simplu, cum se întâmplă la acest centru drive-thru. Este nevoie să înțelegem cu toții că este nevoie de această vaccinare. Vă doresc tuturor sănătate şi Sărbători fericite!”, a spus Iohannis.

Cum va continua campania de vaccinare

CNCAV a anunțat care sunt următoarele etape din campania de vaccinare. România are suficiente seruri pentru a imuniza repede foarte multe persoane.
✅ din 4 mai se începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie;
✅ 4-11 mai Maratonul Vaccinării în rețeaua sanitară MApN (spitalele militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara);
✅ 7-9 mai – Maratonul Vaccinării la București;
✅ 14-16 mai se desfășoară Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș și Iași;
✅ activarea de noi centre Drive-Thru în țară;
✅ pregătirea vaccinării pacienților care doresc și care sunt internați în spitalele non-covid;
✅ extinderea posibilității de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puțin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: