Business Companii Stiri

O unitate pre-spitalicească va fi amenajată într-o clădire ce aparține Leroy Merlin

2 apr. 2020 2 min

O unitate pre-spitalicească va fi amenajată într-o clădire ce aparține Leroy Merlin

Reading Time: 2 minute

O clădire  deținută de compania Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești. Proiectul este inițiat împreună cu Auchan și realizat cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

Suprafața alocată, de 7.500 m2, este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și va fi fi amenajată, grație eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

”Stimați oameni de business, dragi conducători de companii, vă adresez acest mesaj colegial de implicare și solidaritate: vă așteptăm alături de noi, sprijinul vostru este foarte important. Știu că mulți ați apreciat deja această idee, vă invit acum să o concretizăm și vă mulțumesc în avans!” a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului.

”Invităm companiile din România să susțină acest important proiect, prin furnizarea de materiale, lucrări și servicii, atât de necesare amenajării. Companii de construcții, de instalații, de mobilier, de produse textile, de transport, de echipamente medicale, de soluții dezinfectante, de servicii, bănci și instituții financiare, ONG-uri etc.,  toate sunt invitate să participe cu produse și servicii la amenajarea rapidă a acestei unitați pre-spitalicești”, precizează Frederic Lamy, director general Leroy Merlin, care a pus clădirea la dispoziție.

Auchan și Leroy Merlin invită, așadar, mediul de afaceri să participe la amenajarea acestei unități pre-spitalicești în București-Ilfov. Companiile care doresc să se implice sunt rugate să sune la numărul de telefon 0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro.

În măsura în care va fi nevoie, proiectul ar putea fi extins și în alte orașe

Parteneriatul a beneficiat încă de la început de sprijinul companiilor Ceetrus, Oney și Decathlon, iar  o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: