Antreprenori by eMAG Stiri

One Floreasca City, primul proiect imobiliar românesc premiat internațional, la un pas de finalizare

11 mai 2020 3 min

One Floreasca City, primul proiect imobiliar românesc premiat internațional, la un pas de finalizare

Reading Time: 3 minute

Proiectul mixt dezvoltat de One United Properties în cartierul Floreasca, One Floreasc City are structura completă, fațada aproape finalizată, iar 80 % din componenta rezidențială este deja pre-contractată

Proiectat de la început ca o dezvoltare multifuncțională unică pe piața de la noi, One Floreasca City este tot mai aproape de finalizare. Începută în mai 2018, construcția acestui proiect imobiliar emblematic avansează, astfel că la finele lui 2020 primii rezidenți se vor putea deja muta aici. Expresie a unei arhitecturi urbane moderne, a durabilității și a unui design contemporan, One Floreasca City se conturează nu numai ca un proiect imobiliar de referință, ci și ca o comunitate activă și actuală. În acest moment, structura pentru ansamblul multifuncțional este completă, fațada este aproape finalizată, iar 80 % din componenta rezidențială este deja pre-contractată, ceea ce permite dezvoltatorului să respecte termenul de livrare estimat pentru sfârșitul anului 2020, atât pentru componenta office – One Tower, cât și pentru cea rezidențială – One Mircea Eliade.   

„Pentru noi One Floreasca City este un proiect special, un proiect despre care am știut încă de la început că va avea un potențial extraordinar: un complex cu funcțiune mixtă, realizat la standarde premium, într-o zonă exclusivistă, demn de o capitală europeană. Este cel mai mare șantier de acest tip din București în acest moment, iar intenția noastră, a dezvoltatorilor, a fost aceea de a aduce pe piață un concept nou de live-work-shop, adică o dezvoltare cu funcțiuni multiple, care să ofere viitorului locuitor o zonă comercială, unde poate face sport, shopping sau alte activități de relaxare, să aibă casa aici, dar și biroul. Se estimează că până în 2050 populația mondială va crește la 9 miliarde, dintre care 70% va locui în orașe, iar provocarea dezvoltatorilor este să mențină aceste orașe viabile, cu clădiri inteligente și bine proiectate și un domeniu public care oferă spațiu și un mediu de viață sănătos. Timpul este tot mai prețios pentru noi toți, iar oamenii sunt interesați să aibă în proximitate toate cele necesare, creându-se astfel adevărate comunități. Pentru One Mircea Eliade, componenta rezidențială a One Floreasca City, 80 % din unități au fost deja vândute”, spune Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales One United Properties

Prima dezvoltare durabilă mixtă din România, One Floreasca City oferă prin componenta sa office o suprafață închiriabilă de 24.000 mp, dotați după ultimele tehnologii. Clădirea de birouri One Tower deține cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piața românească, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum și este pregătită să fie certificată WELL, fiind una dintre primele clădiri sănătoase (”healthy building”) din România.

„În noul context, chiriașii sunt din ce în ce mai interesați de performanțele tehnice ale clădirii, iar One Tower răspunde și celor mai pretențioase solicitări datorită tehnologiilor folosite, iar certificările LEED Platinum v4 și WELL confirmă acest fapt. În plus, angajații viitorilor chiriași vor putea beneficia de clipe de relaxare sau opțiunea practicării sportului direct în Parcul Floreaca”, spune Mihai Păduroiu, CEO Office Division în cadrul One United Properties.

Construcție eficientă energetic, soluții tehnice și de trafic la One Floreasca City

Investițiile companiei One United Properties în proiectul One Floresca City vor revitaliza întreaga zonă situată la intersecția Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca. Investițiile se traduc în utilizarea unor materiale de construcție premium, în implementarea unor sisteme eficiente din punct de vedere energetic, dar și în soluții de trafic.

În acest moment, structura este completă, iar fațada finalizată în proporție de peste 90 %. Aceasta din urmă este și ea specială, fiind realizată din elemenți fațadă, cu sticlă dublă, cu o folie între straturile de sticlă ce sigură pătrunderea luminii naturale, dar în același timp împiedică transferul de energie către exterior. La nivel de instalații, proiectul va oferi viitorilor locuitori încălzire în pardoseală și ventiloconvectoare.

Un element arhitectural ce devine amprenta turnurilor din acest ansamblu îl reprezintă folosirea unor „canopii” aurii, fixate în partea superioara a clădirilor. Aceste cupole se regăsesc pe toate cele 4 turnuri din One Floreasca City, iar valoarea lor se ridică la peste 1,5 milioane de euro. Ele nu reprezintă însă numai un element de design extraordinar, ci au și utilitate tehnică, pentru că sunt proiectate pentru a se putea instala pe ele cu ușurință, la nevoie, panouri fotovoltaice.  

30% din spațiul ansamblului va fi alocat zonei verde, unde se vor amenaja alei pietonale. Totodată, pentru a nu aglomera zona, au fost proiectate 3 subsoluri destinate parcărilor, cu 1.200 locuri de parcare. Vor exista și 3 căi de acces în cadrul dezvoltării, pentru a fluidiza traficul. Mai bine de 1,5 milioane de euro vor fi investiți în infrastructură – o preocupare constantă pe care dezvoltatorul o are pentru toate împrejurimile proiectelor pe care le construiește. Compania a donat Capitalei 1.000 de metri din teren pentru implementarea soluțiilor de trafic: lărgirea benzilor de sens pe Calea Floreasca, cu câte o bandă pe fiecare sens de mers, semaforizare specială care se va implementa după finalizarea proiectului.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: