Stiri Tech

Orange extinde programul „Centrul Digital pentru Femei

21 ian. 2021 2 min

Orange extinde programul „Centrul Digital pentru Femei

Reading Time: 2 minute

Fundația Orange extinde programul „Centrul Digital pentru Femei” în două comunități vulnerabile, care se alătură primului centru deschis și funcțional încă din 2018 în București.

Timp de un an de zile, 430 de femei din județele Brașov și Sibiu vor beneficia de cursuri gratuite de alfabetizare digitală, consiliere pentru dezvoltarea abilităților specifice, dar și de oportunități concrete de angajare și sfaturi pentru deschiderea propriei afaceri. Dotarea tehnică din centre este realizată cu sprijinul Fundației Grupului Orange, iar cursurile vor fi posibile cu ajutorul unei finanțări din partea grupului şi a Fundaţiei Orange România. Valoarea totală a finanţării se ridică la 54.000 euro. Lansat de Fundația Grupului Orange în anul 2015, programul „Women’s Digital Centers” include 320 de centre în 23 de țări și a susținut de-a lungul timpului peste 40.000 de femei în situații dificile de viață.

Conform raportului „Participarea femeilor în economia digitală, ediția 2019″, realizat de Comisia Europeană, România ocupă locul 27, penultimul în rândul statelor membre. În cazul femeilor care se află deja în situații de dificultate economică din cauza sărăciei, lipsei de educație, statutului de imigrant sau violenței, absența abilităților digitale accentuează și mai mult vulnerabilitatea acestora.

Centrul Digital pentru Femei din Gârcini, Brașov

Proiectul va fi implementat de Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov și va interveni într-unul din cele mai sărace cartiere din oraș, Gârcini, considerat și locul cu cea mai mare comunitate compactă de romi din ţară. Aproape jumătate din comunitate este reprezentată de femei: 40% dintre acestea sunt casnice, cu un nivel scăzut de educație și fără nici o calificare, iar 8,9% au devenit mame până la împlinirea vârstei de 15 ani. Centrul Digital va fi găzduit de școala numărul 5 din Săcele și va beneficia de suportul studenților voluntari de la Facultatea de Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universităţii Transilvania din Brașov, dar și de susținerea membrelor din Asociaţia Femeile se Implică” din Săcele.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: