Stiri Tech

Orange şi Rusu+Borţun lucrează împreună Pentru Mâine

2 aug. 2018 2 min

Orange şi Rusu+Borţun lucrează împreună Pentru Mâine

Reading Time: 2 minute

Orange este un activ promotor al tehnologiei în România, în special, în zona de educaţie digitală. Prin urmare, compania susţine generaţia tinerilor pasionaţi de tehnologie şi digital, prin proiecte precum „SuperCoders”.

În acest context, proiectele de responsabilitate socială derulate de Orange de ani buni în comunităţile din România aveau nevoie de o voce care să le spună povestea. Iar această voce a fost creată de agenţia de strategie şi manifestare creativă Rusu+Borţun.

„Pentru Mâine” reprezintă esenţa proiectelor de responsabilitate socială Orange, orientate preponderent spre zona de educaţie, avand în vedere patru mari teme: educaţie digitală, implicare socială, oraşe verzi şi tehnologie responsabilă. Fiecare dintre cele patru categorii a avut în perioada lansării câte un ambasador: Giorgiana Vlăsceanu (Asociaţia Codette ) pentru educaţie digitală, Alina Kasprovschi (Fundaţia Comunitară Bucureşti) pentru implicare socială, Andrei Coşuleanu (Let’s Do It,Romania!) pentru oraşe verzi şi Ciprian Stănescu (Ashoka România) pentru tehnologie responsabilă. De asemenea, cei patru sunt şi protagoniştii unui film manifest, pe care utilizatorii platformei îl pot vedea în momentul accesării.

Cum a început însă întreaga „desfăşurare de forţe”? Cu o săptămână înainte de lansarea platformei, un mesager a livrat scrisori către o serie de bloggeri din hârtie impregnată cu seminţe de plante, iar mesajul sublinia nevoia de acţiona azi pentru a vedea rezultatele mâine. A urmat lansarea platformei de responsabilitate socială „Pentru Mâine”, desfăşurată sub ideea de capsulă digitală a timpului, menită să deschidă – cu ajutorul tehnologiei – un canal de comunicare între azi şi viitor. Mesajele pentru mâine au fost vizibile pe platformă timp de două săptămâni, după care au fost încărcate în cloud şi puse la păstrare pentru a fi redeschise în 2028.

Mai mult, implicarea fiecărei persoane în proiect a generat şi mai multă implicare responsabilă din partea Orange: fiecare video încărcat de utilizatori în platformă a fost transformat într-o bursă de studiu pentru copiii din programul  „Vreau în clasa a 9-a”, al organizaţiei World Vision, pentru ca aceştia să-şi poată continua studiile. 

Echipa Rusu+Borţun care a realizat proiectul a fost formată din: Mihaela Neaţu, Cătălin Rusu, Miruna Macsoda, Marc Borţun, Marius Tudor, Bob Toma, Bogdan Pop, Eugen Preda, Ruxandra Oprea, Simona Oprea, Emil Nicolescu. Mulţumiri speciale îi revin Adrianei Lungu.

Echipa Orange a fost formată din: Veronica Dogaru, Alina Stan, Andreea Grigorescu, Dragoș Dumitraşcu, Ioana Acsinia, Andrei Nicoară, Andrei Ionescu, Ana Filipescu, Larisa Bucur.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: