Finanțe Stiri

OTP Bank obține dublarea plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest

11 aug. 2020 < 1 min

OTP Bank obține dublarea plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest

Reading Time: < 1 minut

OTP Bank România anunță suplimentarea plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii acordate în cadrul Programului guvernamental IMM Invest România, derulat prin intermediul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Suma inițială acordată OTP Bank în cadrul acestui program, în valoare de aproximativ 340 milioane de lei, a fost deja epuizată. În aproximativ trei luni de la demararea Programului IMM Invest România și de la semnarea Convenției cu FNGCIMM, OTP Bank a alocat fonduri garantate pentru IMM-uri din sectoare precum servicii, comerț, producție, transporturi și construcții.

„Am crezut de la bun început că Programul IMM Invest România poate fi acea forță motrice necesară în relansarea economiei românești și acea gură de oxigen de care au nevoie firmele mici și mijlocii aflate în dificultate. Faptul că am consumat deja plafonul alocat la semnarea Convenției de Garantare și Plată a Granturilor denotă implicarea colegilor mei în susținerea mediului de afaceri, dar și o nevoie foarte mare a antreprenorilor de sprijin din partea statului”, a declarat Roxana Hidan, Deputy CEO Divizia Retail, în cadrul OTP Bank România.

Firmele pot depune în continuare solicitări pentru a beneficia de credite garantate de stat și cu costuri subvenționate în condițiile legii. Prin completarea formularului special creat pe website-ul OTP Bank, pot primi consultanța necesară pentru accesarea soluțiilor de creditare prin intermediul Programului IMM Invest România.

OTP Bank România a înregistrat în primele șase luni ale anului un profit consolidat după impozitare de 17 milioane lei, mai mic față de rezultatul înregistrat în primul semestru din 2019, ca urmare a dublării costurilor de risc în contextul pandemiei Covid-19.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: