CSR Stiri

OvidiuRo si Dedeman construiesc o gradinita impreuna

2 mart. 2016 2 min

OvidiuRo si Dedeman construiesc o gradinita impreuna

Reading Time: 2 minute

Asociatia OvidiuRo si Dedeman, investitor major in programul Fiecare Copil in Gradinita (FCG), continua parteneriatul pentru accesul la educatie a copiilor saraci prin construirea unei gradinite in satul Araci, judetul Covasna, acolo unde invata zilnic 150 de copii, intr-o cladire veche, inchiriata, fara acces la apa curenta si cu toalete in curte. Gradinita va fi finalizata pana in septembrie 2016. Initiativa isi propune sa rezolve o problema la nivel local, dar si sa porneasca un dialog care sa ridice standardele si bunele practici in designul spatiilor educationale pentru copiii prescolari.

In Araci, OvidiuRo si autoritatile publice locale sunt parteneri in programul Fiecare Copil in Gradinita din septembrie 2010. O campanie de recrutare din usa in usa a adus la gradinita peste 90% dintre copiii de 4-6 ani – un numar coplesitor pentru spatiul modest. In continuare, copiii de   3 ani nu pot fi primiti in gradinita din cauza lipsei spatiului.

“Pentru a construi o societate prospera, care sa ofere sanse egale tuturor, este nevoie sa consolidam baza de pornire, si anume educatia timpurie. Iar pentru aceasta nu este suficient sa incercam sa aducem cat mai multi copii de conditie modesta in gradinite, ci si sa le oferim un mediu propice, igienic si corespunzator dezvoltarii lor, care sa le sporeasca creativitatea, sa le starneasca imaginatia si sa le creeze placerea pentru studiu. Am decis sa ne alaturam acestui proiect cu dorinta ca prescolarii din satul Arici sa aiba o gradinita la care sa mearga cu drag, sa invete si sa creasca sanatos si armonios.”, a declarat Dragos Paval, Presedinte Dedeman.

Dedeman a sprijinit activitatea OvidiuRo inca de la inceputurile asociatiei, in Bacau, sustinand activ educatia si accesul la gradinita al copiilor provenind din familii defavorizate. In anul 2014, Dedeman a devenit Investitor Major in programul FCG. In 2015, Dedeman a donat, de asemenea, spatiu publicitar outdoor si in materiale tiparite, promovand sustinut, pe propriile canale, mesajele campaniei de constientizare desfasurate de asociatie – Fara educatie, visurile dispar.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: