Finanțe Lifestyle Stiri

Patreneriat COSR și BCR pentru Jocurile Olimpice

7 nov. 2017 2 min

Patreneriat COSR și BCR pentru Jocurile Olimpice

Reading Time: 2 minute

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Banca Comercială Română (BCR) au semnat un parteneriat pentru sprijinirea performanței sportive și dezvoltarea educației prin sport în România.

Parteneriatul dintre BCR și COSR a fost marcat, în cadrul unui eveniment oficial, la care au participat  Sergiu Manea, CEO BCR, Mihai Covaliu, președinte COSR, sportivi ai loturilor olimpice, precum și nume legendare ale sportului olimpic.

“COSR și BCR își unesc forțele într-un parteneriat pentru România, pentru viitorul sportului din țara noastră. Este un proiect al două organizații importante pentru România, nu doar prin ceea ce fac zi de zi, dar mai ales prin ceea ce reprezintă. Două simboluri ale României, două exemple care arată că dacă ai încredere, poți avea performanță. COSR sprijină sportivii și viitorii campioni de la Jocurile Olimpice, iar contribuția financiara a BCR va face posibil o susținere și mai mare pentru sportivii care au demonstrat că pot face performanță. Sunt convins că succesele sportivilor noștri vor fi surse de inspirație pentru românii care vor simți că pot obține și ei performanțe în domeniile lor de activitate”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

“Parteneriatul cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman reprezintă un pas firesc în demersul nostru continuu de a crea capital de încredere în Romania. Într-o perioadă plină de provocari pentru sportul olimpic, în care doar câteva sporturi reușesc să ajungă pe prima pagină și să câștige încrederea marelui public, avem nevoie să credem din nou în România olimpică. Aceasta încredere nu se poate naște însă fără pregătire, educație și investiție în viitor. De aceea, am decis să ne implicăm în educația și pregătirea viitorilor campioni, precum și în promovarea valorilor olimpice”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

Într-o primă fază, BCR se angajează să susțină, prin parteneriatul cu COSR, o investiție care depășește jumătate de milion de euro pe an, atât prin aport financiar direct, cât și prin proiecte comune de dezvoltare a sportului olimpic. Printre cele mai importante proiecte COSR care vor fi sprijinite în mod direct și în perioada imediat următoare de BCR se numără programul Samurai 2020.

Samurai 2020 este un proiect prin care COSR își propune ofere asistență specială sportivilor cu potențial de a obține medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: