Business Companii Stiri

PayU a achiziționat CELO și va oferi monede stablecoin ca opțiune de plată pentru comercianți

22 iul. 2021 < 1 min

PayU a achiziționat CELO și va oferi monede stablecoin ca opțiune de plată pentru comercianți

Reading Time: < 1 minut

PayU, divizia fintech și plăți online a Prosus și-a anunțat colaborarea cu Celo, platformă de blockchain mobile-first, orientată către a pune DeFi la dispoziția oricărui utilizator de smartphone. Alături de achiziționarea CELO, token-ul de utilitate și guvernanță pentru comunitatea Celo, PayU a început un parteneriat cu compania de infrastructură pentru plăți First DAG și Alianța Celo pentru Prosperitate (Celo’s Alliance for Prosperity), pentru a oferi plăți cu stablecoin. Cu această integrare, aproape o jumătate de milion de comercianți PayU vor putea accepta plata cu stablecoin-ul Celo, cUSD.

Pentru piețe emergente

Această decizie va deschide ușile pentru milioane de oameni de pe piețele emergente, care sunt insuficient deservite de instituțiile financiare tradiționale, atunci când vine vorba despre a plăti cu ușurință pentru produse in supermarket, servicii pe bază de abonament și pentru comerțul cu amănuntul. Lista actuală a comercianților PayU acoperă marketplace-uri online importante și marii comercianți.

PayU este unul dintre principalii furnizori de servicii de plăți online din lume, care operează în peste 50 de piețe și sprijină peste 450.000 de comercianți și milioane de clienți din America Latină, Africa, Europa și Asia. Stablecoins sunt foarte potrivite pentru piețele în creștere cum sunt acestea, deoarece oferă acces la active digitale care au acoperire în dolari (USD) și euro (EUR), și sunt protejate de volatilitatea unor monede fiat și a unor criptomonede. Participanții din piețele cu creșteri semnificative pot economisi și trimite cu ușurință bani, fără a mai fi nevoie să acceseze instituții financiare tradiționale sau monede locale volatile.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: