fbpx
Finanțe Stiri

PeliFilip asistă RCS & RDS pentru o emisiune de obligațiuni de 350 mil euro3 min

26/10/2016 2 min read

author:

PeliFilip asistă RCS & RDS pentru o emisiune de obligațiuni de 350 mil euro3 min

Reading Time: 2 minute

PeliFilip asistă Cable Communications Systems N.V. și RCS & RDS S.A. cu privire la o emisiune de obligațiuni în valoare de 350 milioane euro și un împrumut sindicalizat în valoare de până la 1,687 miliarde lei.

Casa de avocatură a acordat asistență cu privire la emisiunea de obligațiuni în valoare de 350 milioane euro de către Cable Communications Systems N.V.,  la prețul de 100.000 euro per titlu, cu scadența în 2023 și un cupon anual de 5%.  Emisiunea de obligațiuni este garantată de RCS & RDS S.A. Data de 26 octombrie 2016 este stabilită ca data de emisiune a obligațiunilor, acestea urmând să fie admise ulterior la tranzacționare pe Bursa de Valori din Irlanda (Irish Stock Exchange), pe piața Global Exchange. Casa de avocatură internațională Freshfields Bruckhaus Deringer a acordat asistența juridică emitentului și  RCS & RDS S.A. cu privire la legile din jurisdictțiile S.U.A., Marea Britanie, Olanda și Spania.

O altă componentă a tranzacției a constat în contractarea de către RCS & RDS S.A. la data de 7 octombrie 2016 a unui credit sindicalizat în valoare totală de până la 1,687 miliarde RON, format din trei facilități de credit, arat[ casa de avocatură, într-un comunicat de presă. Aranjorii principali mandatați a contractului de împrumut sunt BRD – Groupe Société Générale S.A., Citibank N.A., London Branch, ING Bank N.V. și UniCredit Bank S.A., iar Citibank Europe plc, UK Branch are calitatea de agent de facilitate. Tragerea facilităților puse la dispoziție prin intermediului contractului de împrumut este dependentă de finalizarea unor operațiuni comune atât împrumutului, cât și emisiunii de obligațiuni.

“Proiectele de acest gen sunt de o complexitate considerabilă, dar și satisfacția succesului este una pe măsură. Sperăm că reușitele clienților noștri să continue și să avem și noi motive să ne bucurăm alături de ei”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Sumele obținute ca urmare a acestor două operațiuni de finanțare au fost folosite pentru rambursarea anticipată a obligațiunilor în valoare totală de 450 milioane EUR emise de Cable Communications Systems in 2013, precum și unor facilități cu contractate de RCS & RDS S.A. în 2015 și, respectiv, 2016. Sumele rămase disponibile după efectuarea rambursărilor sus-menționate vor fi folosite pentru finanțarea activităților curente ale RCS & RDS S.A.

 „Grupul Cable Communications  Systems/ RCS & RDS S.A. este cel mai dinamic și mai curajos emitent dintre societățile cu activitate majoritar desfășurată în România. Dacă în 2013 ei au deschis piața pentru obligațiuni corporative internaționale, în 2016 sunt deja un emitent care a demonstrat investitorilor internaționali că merită încrederea acordată. Rezultatul este o scădere cu o treime a dobânzii și o îmbunătățire substanțială a termenilor și condițiilor obligațiunilor emise de grup”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Echipa PeliFilip a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan și a fost compusă din Alina Stancu Bîrsan, partener, Olga Niță, Senior Associate, Alexandra Manciulea, Senior Associate, Ana Andreiana, Associate, Alexandra Lupu, Associate și Roxana Diaconu, Associate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *