Stiri

PepsiCo schimbă modul de producție a chipsurilor Lays în România

Reading Time: < 1 minut

PepsiCo schimbă modul de producție a chipsurilor Lays în România, urmând să implementeze un sistem testat deja în Marea Britanie.

Prin intermediul acestuia cojile de cartofi folosiți în producția chipsurilor Lays sunt transformați în îngrășământ cu emisii reduse de carbon.

Astfel, fermierii locali care produc cartofi pentru divizia de snackuri Star Foods E.M a gigantului PepsiCo ar putea folosi, începând cu 2023, îngrășăminte naturale produse din cojile cartofilor utilizați deja pentru producția de chipsuri Lays la fabrica din Popeşti-Leordeni.

Noua strategie a companiei este fundamentată pe ideea de sustenabilitate, ceea ce înseamnă operațiuni de aprovizionare, fabricare și vânzare prietenoase cu mediul.

De altfel, pe zona de aprovizionare, compania PepsiCo impune producătorilor cu care colaborează din domeniul agrigol practici regenerabile.

Programul pilot folosit în 2020 în Marea Britanie a raportat o reducere de 70% a emisiilor provenite de la creșterea cartofilor și astfel, în 2022, compania a decis extinderea testelor pe mai multe piețe din Europa.

„Tehnologia este concepută pentru a se conecta la digestorul anaerob (un utilaj din fabrică – n.red.) care utilizează deșeuri alimentare pentru a genera aproape 75% din energia electrică utilizată la fabrică și ne ajută să ne asigurăm că trimitem zero deșeuri la groapa de gunoi. Echipamentul nou instalat utilizează deșeurile secundare rezultate din procesul de digestie anaerobă pentru a crea îngrășământ. Prin transformarea deșeurilor de cartofi într-o resursă reutilizabilă, promovăm o mai mare circularitate în procesul de cultivare a cartofilor, ajutând fermierii să își reducă impactul asupra mediului. Această inițiativă face parte dintr-un program mai amplu de agricultură  al PepsiCo, care i-a ajutat anterior pe cultivatorii britanici să reducă cu 50% consumul de apă și emisiile de carbon”, a explicat PepsiCO într-un comunicat publicat la lansarea proiectului pilot.

Team

Recent Posts

Inginerii Continental România dezvoltă tehnologii importante pentru noul Mercedes-Benz E-Class

Inginerii Continental, de la centreler din Timișoara, Iași și Sibiu, dezvoltă componente și produse importante pentru noul Mercedes-Benz E-Class. Pentru…

18 ore ago

Agroland Business System vrea vânzări nete de 344,6 mil. lei și investiții de 15 mil. lei în 2024

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, vizează pentru anul 2024, la nivel consolidat, vânzări nete…

o zi ago

Vă era dor de telefoanele cu taste? HMD lansează Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G

HMD lanseazp o selecție de telefoane cu taste - Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G -…

2 zile ago

Tazz: Românii comandă de 1 mai de 7 ori mai mulți mici față de o zi obișnuită

Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, deține recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an: conform datelor din…

2 zile ago

Ce își uită românii în Uber în 2024. Bucureștiul e în topul european al „uituicilor”

Uber lansează a opta ediție din Enciclopedia anuală a lucrurilor uitate și găsite în Uber, oferind informații despre cum se…

2 zile ago

BCR a acordat credite noi de aproape 6 mld. lei în primul trimestru. Peste jumătate au fost pentru persoane fizice și microîntreprinderi

BCR a înregistrat un profit net de 620 milioane de lei (125 milioane de euro) în primul trimestru din 2024,…

2 zile ago