Finanțe Stiri

Philippos Karamanolis, noul presedinte al Bancpost

apr. 4, 2016 2 min

Philippos Karamanolis, noul presedinte al Bancpost

Reading Time: 2 minute

Grupul Eurobank anunta numirea lui Philippos Karamanolis in calitate de Presedinte Executiv al Bancpost, subsidiara locala a grupului, si Country CEO al Grupului Eurobank in Romania.

Preluarea functiei de catre Philippos Karamanolis va deveni efectiva incepand cu data de 16 mai 2016, fiind subiectul obtinerii autorizarii din partea Bancii Nationale a Romaniei. Acesta il inlocuiește in functie pe George Georgakopoulos care a luat decizia de a da curs unei noi oportunitati profesionale in afara Grupului si a Romaniei, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

Stavros Ioannou, Deputy CEO al Eurobank Group, i-a urat succes lui Philippos Karamanolis si si-a exprimat aprecierea fata de contributia pe care George Georgakopoulos a adus-o Bancpost. “Dl. Karamanolis detine o experienta bogata in domeniul financiar-bancar si o cunoastere aprofundata a prezentei internationale a Grupului Eurobank ceea ce confera valoare adaugata activitatilor noastre din Romania. Ii dorim mult succes in indeplinirea noilor atributii in cadrul Bancpost. In acelasi timp, ne exprimam deplina apreciere pentru contributia semnificativa pe care Dl. Georgakopoulos a adus-o Bancpost in ultimii ani si in special pentru rolul decisiv in remodelarea Bancpost intr-o banca moderna si profitabila”, a declarat Stavros Ioannou, in comunicat.

Philippos Karamanolis este familiarizat cu activitatea Bancpost, in perioada 2005 – 2008 ocupand pozitia de Vicepresedinte Executiv in cadrul bancii. De atunci, a fost Presedinte al Comitetului Executiv al Eurobank Serbia, cu rol determinant in consolidarea Eurobank ca banca sistemica in Serbia, o banca de top ce detine o pozitie cheie in industrie in majoritatea segmentelor de business.

Karamanolis s-a alaturat Eurobank in 2001 in vederea lansarii operatiunilor de creditare retail in Bulgaria. Anterior, a detinut diverse pozitii la compania “British Airways”din Londra si la “Egnatia Bank” din Grecia. Detine o diploma in Matematica de la Universitatea Aristotel, Salonic, Grecia și un master in “Stiinta Managementului și Cercetare Operationala”, de la Warwick Business School, Marea Britanie.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: