fbpx
Lifestyle Stiri

Pianist roman castiga Premiul “Pianul Contemporan”

18/01/2016

author:

Pianist roman castiga Premiul “Pianul Contemporan”

Pianistul roman Alexandru Belemuski, de 28 de ani, a obtinut, in Spania, premiul “Pianul Contemporan”, la Gala Anuala organizata de Fundatia pentru promovarea tinerilor muzicieni Miguel Angel Colmenero, care avut loc la Madrid.

Premiul ii revine tanarului pianist roman in urma interpretarii piesei “Suita pentru pian” a compozitorului spaniol Jesus Aranda, prezentata in cadrul concursului de compozitie “Carmelo Bernaola”. Piesa interpretata de Alexandru Belemuski a rezultat castigatoarea concursului.

Premiul “Pianul Contemporan” i-a fost inmanat pianistului roman de renumitul compozitor spaniol Sebastian Marine, membru al unui juriu format din muzicieni de elita din lumea muzicala spaniola. Gala a fost urmata de un concert sustinut de premianti, in cadrul caruia Alexandru Belemuski a interpretat solo si in duet cu o soprana spaniola.

In urma castigarii concursului, Alexandru Belemuski a fost invitat sa concerteze la prestigiosul Auditorio Nacional din Madrid, pe data de 16 ianuarie 2016.

Alexandru Belemuski s-a nascut in Romania, la Giurgiu, in 1988. Se afla in Spania din anul 2000, tara unde a absolvit Conservatorul Superior de Muzica din Aragon.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE