Finanțe Stiri

Piraeus Bank România, profit de peste 25 mil. lei, în S1

2 aug. 2018 2 min

Piraeus Bank România, profit de peste 25 mil. lei, în S1

Reading Time: 2 minute

Piraeus Bank România a înregistrat rezultate financiare pozitive în primele șase luni ale acestui an. Profitul băncii, volumul creditelor acordate și al depozitelor atrase au crescut. Nivelul împrumuturilor neperformante se menține la un nivel scăzut, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Profitul înainte de impozitare realizat de Piraeus Bank România în prima jumătate a anului 2018 a avansat la 25,1 milioane lei, în creștere semnificativă față de nivelul de 3,8 milioane lei înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Valoarea totală a creditelor acordate a crescut cu 3% în raport cu perioada similară a anului 2017, la 3,564 miliarde lei. Creșterea a fost impulsionată de avansul cu 18% al împrumuturilor corporate și de saltul cu 21% realizat de creditele acordate segmentului IMM. Împrumuturile corporate au atins 1,307 miliarde lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au situat la 706 milioane lei, arată banca.

Depozitele atrase de bancă au atins 4,436 miliarde lei, înregistrând o creștere de 2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Creditele neperformante cu peste 90 de zile întârziere la plată reprezintă mai puțin de 2,5% din totalul creditelor aflate în sold la 30 iunie 2018. Nivelul creditelor neperformante (metodologie EBA) se situează la mai puțin de 6% din totalul portofoliului.

La 30 iunie 2018, indicele de lichiditate precum și rata totală de capital înregistrau valori confortabile de 164%, respectiv 21,4%, semnificativ peste cerințele reglementate.

 “Rezultatele financiare obținute în prima jumătate a anului confirmă faptul că Piraeus Bank România pornește de la o bază solidă. Banca trece printr-o serie de transformări benefice, care produc deja rezultate. Investitorii noștri contribuie la consolidarea băncii. Pe termen scurt, ne vom concentra pe acele zone din oferta noastră care ne asigură un avantaj competitiv, ne ajută să extindem în mod selectiv cota de piață a băncii și să creștem agilitatea organizației. Acum avem toate resursele necesare pentru a ne servi mai bine clienții și a ne dezvolta într-o manieră sustenabilă”, a declarat Dominic Bruynseels, președinte Executiv Piraeus Bank România.

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și din Europa Centrală și de Est. Pe 17 iulie 2018, BERD a achiziționat 19% din acțiunile Piraeus Bank România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: