Companii Stiri

Planuri de creștere și reinventare pentru Sheraton

31 mai 2017 2 min

Planuri de creștere și reinventare pentru Sheraton

Reading Time: 2 minuteSheraton București își propune o creștere a afacerilor cu 20%, în anul 2017. Pentru realizarea acestui obiectiv, sunt programate investiții de peste 350.000 de euro în cofetăria Centro, în crearea unui centru de relaxare care va fi deschis la începutul lunii iulie și în extinderea parcării. În plus, meniul restaurantului Avalon a trecut printr-un proces de transformare, care să permită repoziționarea acestuia prin respectarea celor mai înalte standarde de calitate pentru un hotel de 5 stele.

Planurile ce țin de partea gastronomică sunt susținute prin cooptarea lui chef Ashlie Dias în echipa Sheraton, precum și a lui Bogdan Bazaoache, pe poziția de Manager F&B (Food & Beverage).

Amprenta noului chef

Aceștia au coordonat refacerea meniului Avalon dar și pe cel al cofetăriei Centro, al Centro Bar și, nu în ultimul rând, pe cel destinat evenimentelor. Restaurantul Avalon a trecut printr-un amplu proces de repoziționare, atât la nivel de meniu cât și de design. Ashlie Dias a adus un concept unic prin abordarea creativă și eclectică a ofertei de mâncare. Influențelor mediteraneene li se adaugă rafinamentul bucătăriei franțuzești sau exotismul celei asiatice, păstrând, pentru fiecare preparat un element local. Astfel, în fiecare sezon sunt integrate în meniu ingrediente de bază locale, furnizate de producători certificați. Meniul eclectic, gustul desăvârșit al preparatelor și atmosfera relaxantă poziționează Avalon în categoria „elegant casual dining”. Un bon mediu ajunge la suma de 150 lei pentru o persoană.

Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanți chefi din România, are peste 18 ani de experiență ca Executive Chef. S-a perfecționat la Culinary Institute of America, una dintre cele mai prestigioase școli de profil din lume, de unde a primit distincția de Executive Chef. După mai bine de 14 ani de activitate pe vase de croazieră, perioadă în care a interacționat și a experimentat în plan culinar diverse bucătării, chef Ashlie s-a mutat în România unde, din 2010 și până în 2017 a fost Chef la un binecunoscut hotel de 5 stele din București.  

Sheraton București este parte a lanțului hotelier Starwood Hotels & Resorts care a fost preluat anul trecut de către Marriott International. Anul 2016 s-a încheiat pentru Sheraton București cu o cifră de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, formată din servicii de cazare: 55%, F&B: 30% și chirii: 15%. Reprezentanții companiei estimează că ponderea F&B va fi în creștere, în anul 2017, cu aproximativ 20% față de anul precedent.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: