Management Stiri

Portretul unui lider

22 nov. 2017 2 min

Portretul unui lider

Reading Time: 2 minute

La conferința dedicată managementului din cadrul Zilelor Biz, Corina Cimpoca, fondatoarea firmei de consultanță MKOR Consulting a creionat portretul viitorilor lideri. 

La ziua dedicata managementului, din cadrul Zilelor Biz, Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR Consulting a prezentat în exclusivitate rezultatele studiului „Profil de lider: Managerii din Generația X vs. Millennils”. Potrivit  acestuia, liderii din mediul de business sunt persoane tinere și aproape jumătate făc parte din Generația Millennials (persoanele născute între 1981 – 1995). Majoritatea liderilor consideră că munca pe care o fac în prezent este vocația lor (61% dintre reprezentanți), în timp ce 32% consideră actualul loc de muncă o etapă în cariera pe care doresc să o urmeze. Participanții la studiu consideră că un lider ideal ar trebui să fie empowering, capabil să decidă, să aibă o gândire strategică și să fie deschis schimbărilor, energic, entuziast și ambițios.

Aproximativ jumătate dintre respondenți consideră că un lider de succes ar trebui să se perfecționeze continuu, sfat pe care îl urmează îndeaproape, la rândul lor: 92% citesc frecvent cărți și articole de dezvoltare personală și profesională, 79% participă anual la programe de training, iar 73% participă la conferințe de afaceri.

 

O altă concluzie importantă a studiului, care subliniază și diferențele dintre liderii generației X (cei născuți între 1965 – 1980) și millennials este că reprezentanții generației Y au tendința de a continua studiile, față de colegii lor mai vârstnici. O altă diferență între liderii din generația Y și cei din X, reliefată de studiul MKOR Consulting, este că managerii millennials au tendința să lase viața familială pe plan secund. Aceste diferențe merg mai departe și sunt vizibile chiar și la capitolul calități. Dacă reprezentanții generației X consideră că loialitatea și viziunea holistică sunt principalele calități ale unui lider, millennials consideră că ambiția și corectitudinea sunt în funtea clasamentului.

 Managerii millennials tind să pună mai mult accent pe dezvoltarea profesională, comparativ cu viata de familie. În ceea ce privește stilurile de conducere, liderii din generația Y pun mai mult accet pe colegialitate și pe democrația din companie, managerii din generația X au un stil democratic și valorifică coachigul angajaților mai tineri.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: