fbpx
Finanțe Stiri

Pregătire pentru start în afaceri2 min

17/10/2018 2 min read

author:

Pregătire pentru start în afaceri2 min

Reading Time: 2 minute

Cei 27 de antreprenori start-up finanțați prin programul Factory by Raiffeisen Bank au sărbătorit ieri încheierea primei etape a ediției-pilot a programului, împreună cu colegii din Raiffeisen care au participat la procesul de selecție și cu toți partenerii implicați în program. Antreprenorii finanțați intră acum în programul de ateliere pus la dispoziție de bancă, astfel încât startul în afaceri să fie unul de succes.

Dintre cele 84 de propuneri de proiecte înscrise în prima ediție a acestui program, 52 au ajuns în fază finală, iar 27 au fost alese pentru creditare cu un plafon total în valoare de 3,5 milioane de lei, arată Raiffeisen Bank, într-un comunicat de presă.

Programul a luat naștere din dorința de a încuraja și sprijini inițiativele de afaceri ale antreprenorilor la început de drum, pentru care opțiunile de finanțare sunt reduse, având în vedere gradul de risc specific unei afaceri în primii trei ani de viață. Așadar, prin parteneriatul cu Fondul European pentru Investiții și garanțiile oferite de programul COSME, Raiffeisen Bank a lansat un program de creditare online a proiectelor start-up, având că scop îmbunătățirea poziției IMM-urilor nou înființate în piață și creșterea competitivității în rândul acestora.

Programul s-a desfășurat pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, în perioada martie-iulie 2018, iar creditele solicitate de participanți au fost pentru investiții sau pentru activitatea curentă, în valoare maximă de 50.000 de euro fiecare. Toți cei care s-au înscris cu un proiect în program au primit gratuit un pachet de cont curent, oferit de bancă pe perioadă unui an, pentru susținerea afacerilor. 

 „Pe lângă finanțare, ne-am dorit să putem oferi antreprenorilor câștigători și know-how-ul necesar pentru a-și lansa ori dezvolta afacerile în cele mai bune condiții, astfel că am creat un program dedicat de cinci ateliere interactive, cu specialiști în domeniu, pe tematici esențiale pentru reușita unui start-up”, a spus Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail Banking la Raiffeisen Bank.

 A doua ediție a programului Factory by Raiffeisen Bank va începe în primul trimestru din 2019, detaliile urmând a fi publicate din timp pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, creată special pentru a sprijini o comunitate de antreprenori la început de drum, atât prin programul de finanțare cât și printr-o serie de resurse utile: știri de interes, tutoriale cu antreprenori de succes, sfaturi pentru înființarea unei firme sau dicționar de termeni din domeniul antreprenoriatului.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *