Lifestyle Stiri

Prezenta romaneasca la cel mai mare concurs de fotografie din lume

24 feb. 2016 2 min

Prezenta romaneasca la cel mai mare concurs de fotografie din lume

Reading Time: 2 minute

Patru fotografi romani au fost nominalizati pe lista scurta a celei mai importante competitii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards

Talentul romanilor finalisti nu este de neglijat, mai ales ca acestia au fost alesi dintr-un numar de peste 230.000 de inscrieri din 186 de tari, in crestere cu 33% fata de editia anterioara. Numarul de inscrieri din Romania este de asemenea in ascensiune, cresterea fiind de 60% fata de anul trecut. Numarul total de inscrieri de la lansarea concursului Sony World Photography Awards in 2007 a depasit un milion de fotografii, consolidand pozitia de top pe care competitia o detine la nivel global intre concursurile de profil.

Tiplea Remus, Oana Stoian, Amnon Gutman si Laurian Ghinitoiu sunt cei patru romani care au intrat in cursa pentru premiul intai la categoriile la care participa si o parte din premiul de 30.000 de dolari. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei gale organizate la Londra, in 21 aprilie. Lucrarile fotografilor de pe lista scurta vor fi expuse la Londra, in cadrul expozitiei Sony World Photography Award 2016 in aprilie si mai si vor fi publicate in editia din 2016 a catalogului Sony World Photography Award. De asemenea, toti castigatorii vor primi echipamente foto de la Sony.

“Suntem extrem de incantati de alegerile juriului din acest an. In pofida cresterii numarului de participanti in acest an si a numarului de fotografii evaluate, in acest an am remarcat o abundenta de lucrari cu mesaje puternice, atat in categoriile de documentar, cat si in lucrarile de arta si conceptuale”, spune Scott Gray, CEO of World Photography Organisation si organizator al concursului.

Oana_Stoian_Romania_Shortlist_Professional_Staged_2016_10.PR
Foto: Oana Stoian
Amnon.Gutman_Romania_Shortlist_Professional_Current-Affairs_2016_1.PR
Foto: Amnon Gutman
Tiplea_Remus_Romania_Shortlist_Professional_Daily-Life_2016_7.PR
Foto: Tiplea Remus

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: