Stiri Tech

Primul aspirator Electrolux realizat 100% din materiale reciclate

16 nov. 2020 < 1 min

Primul aspirator Electrolux realizat 100% din materiale reciclate

Reading Time: < 1 minut

Electrolux lansează primul său aspirator prototip, realizat din materiale 100% reciclabile și reciclate. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Stena Recycling, companie suedeză de gestionare și reciclare a deșeurilor, și își propune să testeze noi modalități de reciclare și de recirculare a materiilor prime provenite din aparatele de uz casnic.

Aspiratorul a fost realizat din materiale ce provin de la electrocasnicele uzate, cum ar fi uscătorul de păr, aspiratoarele și computerele, pe care consumatorii nu le mai foloseau. Prin folosirea acestor produse, deja utilizate, echipa a avut posibilitatea de a studia durata de viață a produselor și componentelor reciclate și mai mult decât atât, de a obține informații despre comportamentele și atitudinile consumatorilor în privința reciclării.

Până în 2030 toate gamele de produse Electrolux vor conține cel puțin 50% materiale reciclate. Pentru a atinge acest obiectiv, un prim pas este dezvoltarea unor produse prototip pentru fiecare gamă, care va oferi posibilitatea de a testa și a dezvolta pe viitor un întreg portofoliu cu produse durabile pentru consumatori.  

Soluții de recirculare a plasticului

În fiecare an, peste 400 de milioane de tone de plastic sunt produse la nivel global, dintre care doar 12% din întreaga cantitate se transformă în materiale reciclate. De aceea, eforturile de a găsi o soluție sustenabilă, care să înlocuiască folosirea plasticului cu o materie primă fezabilă și de înaltă calitate, reprezintă un angajament pentru întreaga piață de bunuri de larg consum. Electrolux a fost prima companie pe piața de electrocasnice care, încă din 2010, a lansat un program în vederea dezvoltării unei soluții de recirculare a plasticului din componentele electrocasnicelor cu materiale reciclate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: