Business Companii Stiri

Cifra de afaceri ASBIS România, în creștere cu 29%

19 apr. 2021 2 min

Cifra de afaceri ASBIS România, în creștere cu 29%

Reading Time: 2 minute

ASBIS România, distribuitor de produse și soluții în domeniul IT&C, a încheiat anul 2020 cu rezultate financiare în creștere, atingând o cifră de afaceri de 45,85 milioane de euro, cu 29% mai mare decât cea obținută în anul precedent.

”Am intrat în anul 2020 cu o strategie axată pe dezvoltare și cu o nouă structură a organizației, care includea o divizie dedicată produselor pentru utilizatorii individuali,” explică Bogdan Constantinescu, Country Manager ASBIS România. ”Portofoliul nostru de mărci se îmbogățise deja considerabil, cu multe categorii de produse dedicate acestui segment de public, pe lângă clienții noștri tradiționali B2B, și cum abordările de piață și strategiile de comunicare sunt diferite, am considerat oportun să creăm o divizie distinctă. Începutul anului trecut ne-a prins cu aceste planuri și cu stocuri considerabile pe segmente care, pe perioada pandemiei, s-au dovedit a fi foarte căutate.”

Noi parteneri

Parteneriatele încheiate de companie pe zona de cyber security, cu furnizori din străinătate, au contribuit și ele la creșterea înregistrată, fundamental din același motiv, al schimbării comportamentului de lucru al organizațiilor.

În zona de consumer, includerea în portofoliul de distribuție a Bang & Olufsen, o marcă de electronice audio video de lux, a acoperit un segment nou pentru ASBIS, segment care a cunoscut și el un impuls semnificativ, dat fiind că în 2020 multe dintre bugetele familiale alocate în mod tradițional vacanțelor și călătoriilor s-au redirecționat către produsele dedicate casei.

Compania a angajat pe tot parcursul anului trecut și continuă să angajeze și în prezent, consolidându-și echipa – atât pentru zona de consumer, cât și pentru cea a distribuției cu valoare adăugată – cu specialiști cu experiență. Obiectivul de dezvoltare a resursei umane vizează un maxim istoric de peste 65 de angajați și a fost stabilit pentru a susține un portofoliu strategic de peste 1000 de parteneri activi.

Din Minsk la Limassol

Grupul ASBIS a fost fondat în 1990, la Minsk, de către Sergei Kostevich, care conduce compania și în prezent. Cinci ani mai târziu, compania a fost înregistrată în Cipru, iar sediul său central a fost mutat la Limassol, unde funcționează și în prezent. În trei decenii de activitate, ASBIS a reușit să se dezvolte de la o companie de mici dimensiuni, cu numai 12 angajați, la un distribuitor IT global cu o echipă de peste 1.800 de angajați și un portofoliu de aproape 20.000 de clienți în 56 de țări.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: