Stiri

Primul bucătar român cu stea Michelin deschide un restaurant la Cluj

Reading Time: 2 minute

Chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, deschide în data de 8 iunie, la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, restaurantul Pastel

Într-o revenire spectaculoasă la rădăcinile sale, Chef Bogdan Dănilă prezintă un concept care va redefini scena gastronomică și va redeschide apetitul pentru fine dining.

Localizat în cadrul hotelului Meridian din Cluj-Napoca, Restaurantul Pastel propune gurmanzilor, dar nu numai lor, o experiență cuprinzătoare bazată pe cele mai bune ingrediente și cele mai noi tehnici, într-o abordare artistică a prezentării, cu un serviciu personalizat, orientat către client, și cu o excepțională atenție la detalii.

Meniul european modern al Restaurantului Pastel reflectă din plin experiența și călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă și evidențiază esența conceptului de ospitalitate într-un mod elegant, dar totodată casual.

De la celebrul Beef Wellington, pus în valoare de gustul ciupercilor de pădure recoltate din regiune și servit cu un sos catifelat de trufe, la Parfait-ul de foie gras cu chutney de portocală roșie și salată apio, acompaniat de vafe cu Matcha, și până la surprinzătorul desert asamblat din texturi și arome de ciocolată, fructul pasiunii și ulei de mentă, meniul restaurantului Pastel este o invitație extrem de convingătoare la festin.

Meniul de vinuri nu este doar cuprinzător, numărând peste 90 de etichete românești și internaționale, ci și exclusivist. Felurile de mâncare propuse de chef Bogdan Dănilă vor fi acompaniate de vinuri exclusiviste, multe dintre ele ediții și vintage-uri rare din România.

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

A doua ediție a Festivalului Suflet de România ne aduce aproape de tot ce ne face bine, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul…

6 ore ago

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024

Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…

o zi ago

Statistică Eurostat: România are prețuri mai mici pentru energie

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

o zi ago

Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…

o zi ago

AQUILA a finalizat preluarea Parmafood. A doua achiziție din acest an

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…

o zi ago

Internet pentru zonele rurale prin PNRR. Proiect de 94 de milioane de euro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

o zi ago