Management Stiri

Primul card de masa din Romania

15 ian. 2015 < 1 min

Primul card de masa din Romania

Reading Time: < 1 minut

Edenred a lansat Ticket Restaurant primul card de masa din Romania, care se bazeaza pe cea mai moderna tehnologie de plata.

Cardul de masa permite plati contactless, are acelasi regim fiscal ca si tichetele de masa clasice si va fi emis in paralel cu aceste tichete pe hartie. Cardurile de masa emise de Edenred vor circula in paralel cu tichetele de masa pe hartie, companiile client avand posibilitatea sa comande ambele tipuri de tichete, in functie de preferintele si de nevoile salariatilor. Cardurile si tichetele de masa pe hartie au reglementari fiscale identice, suma acordata salariatilor pe card fiind de 9,35 de lei pentru fiecare zi lucratoare efectuata, adica pana la 215 lei pe luna, deductibili fiscal si scutiti de taxe salariale si patronale. Cardurile de masa Ticket Restaurant vor putea fi reincarcate lunar cu sumele oferite de companii salariatilor, simplificand astfel distribuirea acestui beneficiu extra-salarial catre angajati.

“Desi functioneaza similar cu un card obisnuit, cardurile de masa nu sunt carduri bancare si au anumite limitari: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare, intr-o retea distincta de magazine si restaurante afiliate. Neavand un cont bancar asociat, ele au in plus avantajul de a nu impune beneficiarului comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare”, spune Iulian Alexe, Director Marketing & Business development la Edenred Romania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: