Companii Stiri

Primul depozit privat de artă contemporană din România

21 iun. 2019 < 1 min

Primul depozit privat de artă contemporană din România

Reading Time: < 1 minut

A fost deschis ArtSafe, primul depozit privat din România destinat bunurilor culturale. Acesta vine în întâmpinarea nevoilor muzeelor și instituțiilor de stat și a celor din mediul privat, asigurând condițiile de conservare, climatizare controlată digitală și sistem de securitate la standarde bancare. Lumina, umiditatea și temperatura sunt constante și controlate conform normelor muzeale impuse de ICOM, iar plasarea operelor de artă se face în spații protejate împotriva depunerilor de impurități.

ArtSafe coordonează expoziții și evenimente culturale, asigurând transport național și internațional în condiții de siguranță a bunurilor mobile, servicii de ambalare și manipulare.

Depozitul  are o suprafață de 5000 de metri pătrați, aflându-se în Platforma UAP a Combinatului Fondului Plastic. Monitorizează bunurile 24/7 cu supraveghere digitală video și detectoare de mișcare iar gestiunea, înregistrarea și depozitarea bunurilor se face printr-un sistem de tracking.

„Îl privim ca pe o necesară investiție, care așază în raporturi de cointeresare mediile artistice, grupul colecționarilor, instituțiile de cercetare și cele muzeale. Depozitul este dotat tehnic pe seama noilor concepții privitoare la conservarea bunurilor culturale, considerate ca inestimabilă parte a avuției naționale”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ioan Opriș, fondator al Muzeului Naţional Cotroceni.

Combinatul Fondului Plastic a fost înființat de către Uniunea Artiștilor Plastici din România cu scopul de a găzdui ateliere de artiști, zone dedicate profesioniștilor din branșa artistică.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: