Companii

Tranzacția anului în turism. Cine a cumpărat Eurolines?

19 iul. 2019 2 min

Tranzacția anului în turism. Cine a cumpărat Eurolines?

Reading Time: 2 minute

Grupul Eurolines, deținut de Dragoș Anastasiu, va ceda toate activitățile de turism (turoperare, retail, business travel și incoming) care se derulează pe trei companii distincte (Touring Europabus, Danubius Travel și Nova Travel), către DER Touristik Group, parte a Grupului german REWE.

Tranzacția a fost deja aprobată de Consiliul Concurenței și va fi finalizată în toamna acestui an. Grupul Eurolines este liderul pieței de turism din România cu 80 de agenții sub brandurile TUI TravelCenter, TravelBrands și Eurolines, având o cifră anuală de vânzări de circa 150 de milioane de euro.

Pentru Eurolines, tranzacția a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de Investment Banking a Grupului Financiar Banca Transilvania și a fost asistată juridic de Casa de Avocatură Istocescu & Vintilă. Asistența fiscală a fost asigurată de Soter & Partners.

„Pentru a putea avea o paletă largă de produse competitive pentru turiștii români, este util să faci parte dintr-o rețea mare, care achiziționează și activează la nivel global. În același timp, fără investiții majore în tehnologie și prezență online, turoperarea și vânzarea produselor turistice nu va mai fi posibilă în viitor”, a declarat Dragoș Anastasiu, fondatorul și președintele Grupului Eurolines.

DER Touristik Group este una dintre cele mai mari companii de turism din Europa, având 130 de companii cu peste 10.500 de angajați în 15 țări, care cumulează o cifră de afaceri de 6,7 miliarde euro, generată de circa 9,9 milioane de turiști anual. DER Touristik este prezentă pe piața din România din anul 2004, prin compania Dertour România. Turoperatorii companiei sunt Dertour și ITS în Germania, Kuoni & Helvetic Tours, Exim Tours și Kartago Tours în Europa de Est, Apollo în Scandinavia, respectiv Kuoni în Marea Britanie și Franța.

Grupul Eurolines România a fost fondat de Dragoș Anastasiu în 1995, iar astăzi este alcătuit din 20 societăţi și are peste 650 de angajaţi. Grupul deţine și 4 agenţii francizate în Germania, o flotă de 15 autocare şi aproximativ 800 de autoturisme. Din 2011, reţeaua de agenţii a Grupului a funcționat în regim de franciză sub brandul TUI TravelCenter, iar din 2017 Eurolines a început dezvoltarea unui al doilea brand de agenții de turism, TravelBrands. În 2015, Eurolines a preluat complexul Green Village din Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: