Lifestyle Stiri

Principele Nicolae, la Salonul Calului

9 iun. 2015 2 min

Principele Nicolae, la Salonul Calului

Reading Time: 2 minute

Circuitul Salonul Calului, cel mai mare eveniment ecvestru al anului s-a bucurat in cadrul celei de-a doua etape, desfasurata in perioada 5-7 iunie la Baza Hipica Equestria, de prezenta Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei, care a urmarit cea mai dificila proba din competitie, Trofeul Jockey Club si  a inmanat cupa castigatorului. Evenimentul Salonul Calului a primit anul trecut ”Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae al Romaniei”.

Cea de-a doua etapa a Circuitului Salonul Calului s-a desfasurat ca un spectacol sportiv, incarcat de emotie si eleganta. Pe parcursul intregului weekend au avut loc 15 probe de sarituri peste obstacole, de niveluri diferite de dificultate, incepand cu probele destinate copiilor, amatorilor, sportivilor si cailor debutanti, acestea fiind urmate de probele mai dificile, pentru profesionisti. Printre cele mai spectaculoase probe din concurs au fost: Equestria Masters, Proba de Forta, Parcursul American si Trofeul Jockey Club.

Duminica, in ultima zi a Circuitului Salonul Calului, Parcursul American i-a tinut cu sufletul la gura pe sustinatorii din tribune, sportivii fiind confruntati cu un parcurs compus din 12 obstacole, in 15 sarituri contra cronometru: sportivilor li se acorda un anume interval de timp, in care ei parcurgeau insiruirea de obstacole, in ordine, de cat mai multe ori, cumuland puncte in functie de cate obstacole reuseau sa sara in timpul maxim acordat. Proba s-a incheiat cu o ceremonie inedita, in care castigatorii au putut renunta la toca in favoarea palariilor specifice de cowboy.

Etapa a II-a a Circuitului Salonul Calului s-a incheiat cu Trofeul Jockey Club, o proba de nivel B cu baraj la cronometru. Castigatorul Ionut Urasche de la Clubul AER & Horses a primit trofeul de la Alteta Sa Regla Principele Romaniei, in prezenta vice-presedintelului Jockey Club, Constantin Avramescu si a presedintelului Clubului Equestria, dr. Ozana Moraru.

Pe langa punctele si experienta acumulata in competitie, sportivii inscrisi la cea de-a doua etapa a Circuitului Salonul Calului s-au luptat pentru premii totale in valoare de 36.300 lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: