Biz Timișoara

Prof. Dr. Radu Prejbeanu, Spitalul Premiere Timișoara: Excelență în servicii medicale de top

Reading Time: 4 minute

Care sunt provocările coordonării celui mai mare spital privat multidisciplinar din vestul țării și cum ajută noile tehnologii în actul medical ne spune prof. dr. Radu Prejbeanu, directorul medical al Spitalului Premiere din Timișoara, din rețeaua Regina Maria, și chirurg de excelență în chirurgia ortopedică.

Sunteți directorul medical al celui mai mare spital privat multidisciplinar din vestul țării. Care sunt principalele provocări pentru dumneavoastră?

Da, este adevărat, ne mândrim cu faptul că Spitalul Premiere oferă servicii medicale de înaltă calitate în Timișoara și în împrejurimi. Provocări sunt multe în domeniul medical și ne bucurăm că le facem față cu brio. Una dintre provocări este menținerea standardelor ridicate de calitate într-un mediu medical în continuă schimbare. Este esențial să fim mereu la curent cu cele mai recente tehnologii și descoperiri medicale și să le integrăm în activitatea noastră, astfel încât pacienții să primească cel mai bun tratament posibil.

Și un alt lucru interesant este cum putem să schimbăm mentalitatea oamenilor, să demontăm mitul că e nevoie să pleci din țară pentru a-ți rezolva problemele medicale. Ne mândrim că Spitalul Premiere a fost desemnat Centru de Excelență în chirurgia ortopedică și Centru de Excelență în tratarea multidisciplinară a endometriozei de către Surgical Review Corporation (SRC) din Statele Unite ale Americii, o organizație nonprofit care are ca obiectiv siguranța pacienților si care, prin acreditările pe care le acordă, certifică calitatea serviciilor și siguranța actului medical. În România, în Timișoara, există servicii medicale la nivelul standardelor internaționale, pacienții nu mai sunt nevoiți să apeleze la clinici din străinătate.

Ce le oferiți pacienților din Timișoara și din zonă și ce servicii vă disting de concurență?

Ne angajăm să oferim pacienților noștri cele mai bune servicii medicale. Până în prezent am consultat în ambulatoriul spitalului peste 100.000 de pacienți și am efectuat peste

30.000 de intervenții chirurgicale. Încrederea pacienților de a apela la serviciile noastre ne demonstrează că spitalul este un reper pentru serviciile medicale din Timișoara. Ne diferențiem prin performanță medicală – calitatea personalului nostru medical, echipamente de ultimă generație și abordarea noastră personalizată și empatică pentru fiecare pacient. În cadrul Spitalului Premiere oferim o gamă largă de specialități medicale – maternitate, cea mai nouă secție de neonatologie din Timișoara, secțiile de chirurgie care includ ortopedie, chirurgie spinală, ginecologie, chirurgie generală, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, urologie, precum și laborator propriu de analize medicale și un centru performant de imagistică dotat cu RMN, CT și angiograf.

Cum a evoluat piața serviciilor de sănătate din Timișoara în ultimii ani și care a fost rolul sistemului Regina Maria în îmbunătățirea situației?

Până la înființarea Spitalului Premiere, în Timișoara nu a existat o unitate medicală complexă și multidisciplinară, care să ofere pacienților o abordare integrată, de la consultații, analize și investigații imagistice, până la intervenții chirurgicale. Prin investițiile pe care Regina Maria le-a făcut în Timișoara în ultimii cinci ani a contribuit semnificativ la creșterea accesului pacienților la servicii medicale de calitate și la îmbunătățirea standardelor medicale în regiune. Suntem un exemplu de performanță și ne bucurăm că reușim să stabilim un standard ridicat al serviciilor medicale în zona de vest a țării.

Care sunt ariile medicale cel mai solicitate în cadrul Spitalului Premiere?

Una dintre cele mai solicitate secții din cadrul Spitalului Premiere este secția de obstetrică-ginecologie, unde peste 12.000 de bebeluși au venit pe lume în condiții de siguranță până în prezent și în cadrul căreia tratăm o gamă largă de afecțiuni pe partea de ginecologie. De asemenea, secția de ortopedie împreună cu departamentul de chirurgie spinală atrag un număr semnificativ de pacienți în căutare de îngrijire specializată. Alte arii medicale în care primim solicitări includ angiografia, chirurgia vasculară, precum și servicii medicale conexe, cum ar fi analizele de laborator și imagistica medicală.

Cum vedeți rolul noilor tehnologii în medicină?

Consider că noile tehnologii au un rol esențial în oferirea unor tratamente minim invazive pacienților, principalul avantaj fiind o recuperare rapidă a pacienților. De la imagistica medicală de înaltă rezoluție și chirurgie robotică până la telemedicină și analize genetice avansate, tehnologiile moderne ne permit să diagnosticăm și să tratăm mai precis și mai eficient. Acestea ne ajută să reducem suferința pacienților și ne ajută pe noi, medicii, să fim mai preciși în actul medical. Cum spuneam și mai devreme, suntem dedicați furnizării celor mai avansate și eficiente servicii medicale și acest angajament se reflectă în mod clar și prin investițiile constante în tehnologie de ultimă generație.

Unul dintre cele mai recente eforturi de modernizare s-a concentrat pe secția de neonatologie. Aici, bebelușii prematuri sau cu probleme de sănătate primesc îngrijirea medicală necesară pentru a supraviețui. Pentru a ne asigura că fiecare nou născut primește cea mai bună șansă la viață, am investit în echipamente de înaltă tehnologie, inclusiv incubatoare avansate, monitoare speciale pentru parametrii vitali și sisteme de monitorizare a respirației, pentru a ne asigura că micuții noștri pacienți sunt în siguranță și primesc îngrijirea de care au nevoie în primele lor zile de viață.

Echipamentul de angiografie este o altă investiție semnificativă în cadrul Spitalului Premiere. Cu ajutorul acestui echipament, putem obține imagini detaliate ale vaselor de sânge, ceea ce este esențial pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor vasculare. Pacienții noștri beneficiază acum de evaluări mai precise, tratamente personalizate și rezultate mai bune. Angiograful de ultimă generație permite și efectuarea procedurilor de cardiologie intervențională de înaltă performanță, atât diagnostice, cât și terapeutice, pentru următoarele patologii cardiovasculare: sindroame coronariene, valvulopatii, stenoze ale arterelor periferice și aritmii. Pe lângă informațiile extrem de valoroase obținute în urma acestor investigații, intervenția este minim invazivă și rapidă pentru pacient.

Și cea mai recentă achiziție este echipamentul de neuronavigație împreună cu C arm, un echipament de imagistică mobil deosebit de important în domeniul chirurgiei spinale și ortopediei. În chirurgie, precizia este esențială. Cu ajutorul acestor echipamente, chirurgii pot face reconstrucții 3D și pot efectua intervenții complexe minim invazive asupra sistemului nervos cu o precizie deosebită. Aceste tehnologii permit vizualizarea în timp real a structurilor coloanei vertebrale în timpul intervențiilor chirurgicale, oferind astfel o orientare exactă și sigură. Pe partea de ortopedie, permit realizarea unor reconstrucții complexe în diverse tipuri de fracturi sau diformități pe care le tratează. Acest lucru reduce semnificativ riscurile și timpul de recuperare pentru pacienții noștri.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 377 (10 octombrie – 6 noiembrie 2023). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

#BizTimișoara este un proiect powered by Vodafone, realizat cu susținerea Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii
Parteneri: PROFItbi bankIKEA
Mobility Partner: Continental
Sustainability Partner: DM România
Cu sprijinul: Cramele RecașMaresiIulius Town Timișoaraimobiliare.roXCity Towers

Gabriel Barliga

Recent Posts

Lucian Toader, despre programul Electric Up: Auditul energetic împreună cu proiectul tehnic sunt cele mai importante componente din cererea de finanțare

În luna aprilie, Ordonanța de urgență 39/2024, privind instituirea programului Electric Up, ediția a doua, s-a publicat în Monitorul Oficial.…

50 de minute ago

Hackatonul pentru studenți, UniCredit Fin Tech Hack, la Romanian Creative Week

Romanian Creative Week (RCW) lansează studenților din Iași, în 17-18 mai, o provocare inedită. UniCredit Fin Tech Hack, cu premii…

o oră ago

Apa Nova reia show-urile fântânilor din centrul Bucureștiului din 17 mai

Spectacolele de apă, muzică şi lumini „Simfonia Apei” vor începe la Fântânile Urbane din centrul Bucureştiului, din 17 mai. Show-urile…

2 ore ago

Iașul pune România pe harta celor mai bune 50 de pizzerii din Europa

Pizzeria Zano din Iași, singura din România prezentă în acest clasament, ocupă locul 49 în Europa conform ghidului 50 Top…

4 ore ago

emoții românești”, prima expoziție temporară a Muzeului Antipa despre viața sălbatică din România

Joi, 16 mai 2024, de la ora 18:30, are loc vernisajul expoziției temporare de fotografie „emoții românești”, un proiect realizat…

4 ore ago

Parteneriatul Romanian Design Week – UniCredit Bank a ajuns la 12 ani și peste 1000 de evenimente conexe

The Institute și UniCredit Bank continuă parteneriatul pentru cea de-a XII-a ediție a festivalului Romanian Design Week. De-a lungul celor…

4 ore ago