Stiri

Programul Rabla va începe abia în Aprilie. Ce buget va fi alocat

10 mart. 2021 < 1 min

Programul Rabla va începe abia în Aprilie. Ce buget va fi alocat

Reading Time: < 1 minut

Ministrul mediului a comunicat marți seara detalii despre Programul Rabla, prin care mașinile vechi pot fi trimise la fier vechi, iar în schimbul lor să fie obținute tichete pentru achiziția de automobile noi.

„Programul Rabla merge cel puțin cu bugetul de anul trecut, și cel puțin cu condițiile de atunci, adică valoarea tichetelor. Pornim în luna aprilie, am întârziat din cauza bugetului. La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu programul Rabla, ca să avem măcar 8 luni de implementare.

Mașinile electrice sunt mult mai scumpe, de aceea tichetul este de aproximativ 10.000 de euro pentru acestea. Tendința este încurajatoare, se dublează an de an numărul mașinilor electrice cumpărate în România. Suntem departe de Norvegia, de exemplu, unde sunt 50%, 60% mașini electrice.”

Tanczos Barna, ministrul mediului

Lumea trebuie să se pregătească pentru schimbările de pe piața auto. Pentru că în 10 ani de zile, producătorii, încet, încet vor scoate din producție majoritatea modelelor bazate pe motoare clasice, a declarat ministrul la Digi24.

Românii să cumpere mașini noi

„Eu recomand, ca în primul rând, dacă cineva nu are bani mulți, să cumpere o mașină mai mică prin Rabla. Să fie nouă. Acolo măcar știm că emisiile sunt Euro 6, sunt la un nivel mic. Cine are bani, să cumpere mașini electrice. Se înmulțesc stațiile de alimentare. Avem program de susținere a primăriilor pentru stații de încărcare. În 2021 se vor înființa sute de stații de încărcare, făcute de primării sau de companii private. Vom propune și ca toate instituțiile publice să aibă stații de încărcare”, a spus ministrul Tanczos Barna

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: